Τα δύο πρόσωπα του Βασίλη Ζορμπά, «Ταφόπλακα» στην Αγ. Ιωάννου

0
zorbas dim simvoulio

 

zorbas dim simvoulioΠολλοί ήταν αυτοί που είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους στον Βασίλη Ζορμπά (γιατί η πλειονότης των μελών του ψηφοδελτίου αποτελούνταν από ανθρώπους παντελώς αγνώστους) πιστεύοντας ότι θα αποδώσει ευθύνες σε όλους όσοι δυσκόλεψαν τη ζωή των κατοίκων και απαξίωσαν τον εμπορικότερο δρόμο της περιοχής. 

Όταν όμως από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος αποκάλυψε τα «Μεγάλα του όνειρα» για τον πολυπαθή δρόμο και την αγωνία του για το αν θα εκλεγεί και την επόμενη θητεία δήμαρχος καταλάβαμε ότι το «Δράμα» που είχε παιχτεί είχε και άλλα «Επεισόδια». 

Η διγλωσσία του Βασίλη Ζορμπά, οι «Κωλοτούμπες» στα διάφορα θέματα, τα «Είπα, Ξείπα» εμφανίστηκαν αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως δήμαρχος. 

Το χειρότερο δε απ’ όλα είναι το γεγονός ότι έχει αποφασίσει να ακολουθήσει κατά γράμμα την πολιτική του Βασίλη Γιαννακόπουλου τόσο στο «Δεν κάνω τίποτα και λέω όλο ΘΑ…» όσο και στο ότι κάνει ότι ξεχνά αυτά που έλεγε επειδή απλά σήμερα «Αυτά» δεν έχουν να του προσφέρουν τίποτα. 

Διαβάστε λοιπόν πως δικαιολόγησε, στη συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου 2011 ο κ. Ζορμπάς το «Σταμάτημα» του έργου τον Δεκέμβρη του 2009. 

«Το έργο σταμάτησε επειδή σταμάτησε να πληρώνετε ο εργολάβος. Όποιοι δεν το έχετε καταλάβει ακόμα μετά από 20 μήνες να το ξεκαθαρίσουμε. Το έργο σταμάτησε επειδή σταμάτησε να πληρώνετε ο εργολάβος. Έκανε οχλήσεις, είχε καταθέσει ΑΠΕ που δεν πληρωνόταν, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση και σταμάτησε το έργο. Δεν σταμάτησε ούτε αν το πέτρωμα είχε ακτινοβολία, ούτε αν το πέτρωμα ήταν λιθαρικός τόφος, ούτε αν το πέτρωμα ήταν πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε. Έτσι ξεκάθαρα για όσους δεν το έχουν καταλάβει αυτό, να γίνει αντιληπτό…» 

 

Τι έλεγε ο Βασίλης Ζορμπάς από τα έδρανα της αντιπολίτευσης

 Για να δούμε όμως, τι έλεγε ο κ. Ζορμπάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 10 Μαρτίου του 2010 σε θέμα «Συζήτηση ενημέρωση για την Αγ. Ιωάννου» στη σελίδα 41 των πρακτικών απευθυνόμενος προς τον τότε δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο. 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα κ. δήμαρχε δεν ήταν στην Αγ. Παρασκευή η Αγ. Ιωάννου, κάνατε το μεγαλύτερο πρόβλημα την Αγ. Ιωάννου με τον τρόπο που ξεκινήσατε να τη φτιάξετε. Ουδέποτε έχω καταλάβει πως ένα έργο που είχε δημοπρατηθεί επί Σιδέρη, η Αγ. Ιωάννου, είχε πάρει τη δουλειά ο εργολάβος, είχε μπει η πινακίδα στην πλατεία και ξεκινούσε το έργο, έχασε τις εκλογές ο Σιδέρης και το σταματήσατε εσείς. Γιατί σταματήσατε ένα έργο που στοίχιζε 1.500.000 το πολύ για να το φτιάξετε με 4.000.000… ουδέποτε υπήρξαν λεφτά… λέγατε ότι «Ο Σουφλιάς θα μου δώσει»… δεν σου έδωσε ποτέ τίποτα ο Σουφλιάς… να σας πω τι έγινε στην Αγ. Ιωάννου… ξύπνησε μια μέρα εκεί που κοιμόταν ο Γριβέας και είδε ένα όνειρο. Είδε κάτι τόξα να λάμπουν κι είδε την Αγ. Ιωάννου να την φτιάχνουν με αυτό τον τρόπο… Δεν ξέρω όμως αν σας είπε, ότι αυτά τα υλικά τα οποία θέλετε να βάλετε υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι τα φέρνουν από την Κίνα… κάποιο κύκλωμα λοιπόν φέρνει αυτά τα υλικά από την Κίνα και θέλει να τα προωθήσει στους Δήμους.  Και βρήκαν πελάτες εσάς, αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα τα άλλα ότι θα πέσει η θερμοκρασία 4 – 5 βαθμούς και παραμύθια, αυτά ήταν μόνο για ιστορική κατανάλωση και γελούσε όλη η Αγ. Παρασκευή…  ο βασικότερος λόγος που το καταψήφισα ήταν η κατάργηση της διπλής κυκλοφορίας του Αη Γιάννη και το μεγάλωμα τόσο πολύ των πεζοδρομίων – τα πεζοδρόμια μια χαρά ήταν- μεγάλα, να περπατήσει και να κυκλοφορήσει ο κόσμος, απλά δεν ήταν ελεύθερα, ελεύθερα να περπατήσει ο κόσμος διότι δεν είχατε ποτέ αστυνόμευση στην Αγ. Παρασκευή… ο δεύτερος λόγος βέβαια ήταν τα υλικά τα οποία θέλατε να βάλετε, ο γρανίτης όσο και να προσπαθείτε να το γελοιοποιήσετε είναι ένα υλικό… και ειδικά ο κινέζικος γρανίτης και ο βραζιλιάνικος είναι ραδιενεργά υλικά και εκπέμπουν συγκεκριμένα ραδιενεργά προϊόντα. Δεν κατάλαβα που τον βράκατε; αλλά σας τον έφεραν όπως είπα, κάποιοι που τον εισάγουν από την Κίνα. Προχωρήσατε το έργο βέβαια… χωρίς να έχετε «Μία», δεν είχατε μια δραχμή πάρει από καμιά χρηματοδότηση… Εγώ αναγκάστηκα και το διάβασα δύο και τρεις φορές (το βιβλίο που λέει για συμβάσεις δημοσίων έργων) και μου το εξήγησαν, ουδέν έργον δημόσιο δεν μπορεί να προχωρήσει όταν δεν είναι «Ώριμο». και το δικό σας έργο δεν ήταν ώριμο, για πολλούς λόγους και ο βασικότερος λόγος είναι γιατί δεν είχατε χρήματα… είναι ξεκάθαρη η μελέτη μέσα ότι ο ιγνιμβρίτης αναφέρετε «Ιγνιμβρίτης Λέσβου» και το ξέρετε πολύ καλά και έχω και την πρωτότυπη, τυχαίως, όλη την μελέτη, όλο το φάκελο… πήγατε στον νταμαρά της Λέσβου και του ζητήσατε τιμή να την βάλετε στη μελέτη… κι όταν είδε ο άνθρωπος ότι δεν του παραγγείλατε τι έκανε; ήρθε λοιπόν ο άνθρωπος και πήρε τις πλάκες, τις πήγε στο ΙΓΜΕ και του απάντησαν, αυτό εδώ δεν είναι ιγνιμβρίτης Λέσβου είναι ιγνιμβρίτης κινέζικος… το επαναλαμβάνω να καταγραφτεί στα πρακτικά ότι το υλικό το οποίο είναι τοποθετημένο στην Αγ. Ιωάννου δεν είναι ιγνιμβρίτης Λέσβου που προβλέπει η μελέτη κι εδώ θα έχουμε καταδίκες, όποιος υπογράψει ότι είναι. Έτσι το καταγράφω να το ξέρετε…

Δεν είναι ο Κουβόπουλος που πήγε, εγώ τον διάβασα προσεκτικά τον Κουβόπουλο και άρχισα να το ψάχνω τι λέει και ρώτησα μηχανικούς και μάλιστα ανθρώπους που ξέρουν πολύ περισσότερα από εσάς… πρέπει να προβληματίσει τους πάντες ΠΩΣ δικαστικοί λειτουργοί, διότι οι Επίτροποι (του ελεγκτικού συνεδρίου) είναι δικαστικοί λειτουργοί εντεταγμένοι να ελέγξουν αυτά, «Λάκισαν» όλοι; «Λάκισαν» με όλη τη σημασία της λέξεως, δεν υπογράφουν… οι υπόλοιποι από εσάς που είστε Δημοτικοί Σύμβουλοι του Γιαννακόπουλου και (ψηφίζετε) δεν προβληματίζεστε πως «Λάκισαν» όλοι οι επίτροποι;  

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση