Παιδική χαρά παραδόθηκε στην Αγία Παρασκευή με ένα παιχνίδι.

0

Ανακοίνωση λάβαμε από μία ομάδα κατοίκων στην περιοχή του Αι Γιάννη, που διαμαρτύρεται για το αποτέλεσμα εργασιών ανάπλασης στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλέους.

Ο εν λόγω χώρος ήταν για πολλούς μήνες κλειστός, ενώ τον τελευταίο μήνα που δόθηκε προς δημόσια χρήση διαπιστώθηκε ότι παρέχει μόνο ένα παιχνίδι για τα παιδιά της γειτονιάς.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή συγγραφής κειμένων διαμαρτυρίας από την ομάδα κατοίκων και την κ. Μαρία Γκιάτα και επισκέψεων στον Δήμαρχο. Αναλυτικότερα:

Το κείμενο της ομάδας κατοίκων.

Μια παιδική χαρά γειτονιάς η οποία ναι μεν παρουσίαζε προβλήματα και έχρηζε ανακαίνισης αλλά μάζευε όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά της περιοχής, κλείνει και “αναδιαμορφώνεται” για μήνες το 2019. Ανοίγει τον Ιανουάριο του 2020 και το τελικό αποτέλεσμα είναι απαράδεκτο διώχνοντας όλα τα παιδιά που ως τότε την απολάμβαναν!

Ζητάμε: Την άμεση αναδιαμόρφωση της Παιδικής Χαράς Ασημακοπούλου από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ώστε να αποτελέσει και πάλι έναν ασφαλή χώρο παιχνιδιού, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά μας!

Το κείμενο της κ. Γκιάτα

Αγία Παρασκευή

9 Ιανουαρίου 2020

Με μεγάλη υπομονή η 3,5 ετών κόρη μου περίμενε το άνοιγμα της παιδικής χαράς οδού Ασημακοπούλου (Θεμιστοκλέους & Βάκχου). Η παιδική χαρά έκλεισε γύρω στα τέλη Ιουλίου 2019, είχε φτάσει Δεκέμβριος μήνας και ακόμη τίποτα. Πραγματικά δεν είχαμε πού να πάμε!

Στο ενδιάμεσο διάστημα τηλεφωνούσα συχνά στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής ρωτώντας πότε θα ανοίξει. Η ενημέρωση που είχα είναι ότι ο εργολάβος είχε περιθώριο μέχρι την 21 Δεκεμβρίου 2019.

Περίπου εκείνες τις μέρες θυμήθηκε λοιπόν ο εργολάβος να επισπεύσει τις διαδικασίες (γιατί ο χώρος ήταν κλειστός λόγω εργασιών για αρκετούς μήνες) και να προλάβει σε 2‐3 μέρες να ολοκληρώσει το «έργο» του. Σας παραθέτω τα αποτελέσματα:

1. Δεν υπάρχουν κούνιες, ούτε για μικρά ούτε για μεγάλα παιδιά (πού ακούστηκε παιδική χαρά χωρίς κούνιες;)

2. Δεν υπάρχει τσουλήθρα (το κατεξοχήν παιχνίδι που λατρεύουν όλα, αλλά κυρίως τα μικρά παιδιά)

3. Στο κέντρο του χώρου τοποθετήθηκε ένα τεράστιο αναρριχητικό παιχνίδι (σαν ιστός αράχνης) για πολύ μεγάλα παιδιά, το οποίο καλύπτει τα πάντα, είναι εκτός κλίμακας. Η αναλογία του, και σαν μιλώ σαν αρχιτέκτονας, είναι τόσο λάθος, που μόνο σε μια μεγάλη παιδική χαρά θα έστεκε σωστά. Ούτε καν σε αυτή της κεντρικής πλατείας.

4. Για να τοποθετηθεί αυτό το «τερατούργημα» ο μελετητής ή ο εργολάβος ανέβασε τοπικά το επίπεδο, δημιουργώντας ένα σκαλοπάτι. Άκρως επικίνδυνο για έναν τέτοιο χώρο!

5. Δεν υπάρχει πλέον χώρος να κινηθείς μέσα στην παιδική χαρά, ο χώρος «δεναναπνέει».

6. Τοποθετήθηκε ένα παιχνίδι τύπου surf με ελατήριο που ειλικρινά δεν μπορείς ναπαίξεις με αυτό (σαν να τοποθετήθηκε επειδή τους περίσσεψε από αλλού).

7. Ο χώρος δίνει την αίσθηση της προχειροδουλειάς. Επειδή τυχαίνει να περνάω από εκεί 2‐4 φορές την μέρα τουλάχιστον, παρατηρούσα ότι κανείς δεν εργαζόταν για μήνες. Και εντέλει προσπάθησαν να το ολοκληρώσουν σε 2‐3 μέρες. Κλασσική περίπτωση βιαστικής εργολαβικής δουλειάς.

Κάποιες ακόμη λεπτομέρειες:

8. Θα περίμενε κανείς να έχει τοποθετηθεί και ένας δεύτερος μικρός κάδος απορριμμάτων (ο ένας και μοναδικός που υπήρχε στο παρελθόν δεν επαρκούσε)

9. Θα περίμενε κανείς να έχει τοποθετηθεί μια βρυσούλα, να μπορείς να πιεις λίγο νερό (από αυτές που κλείνουν μετά από κάποια δευτερόλεπτα).

10. Αναμέναμε να επαναφυτευτεί ένα δέντρο που θα παρέχει την πολυπόθητη καλοκαιρινή σκιά στη θέση του παλαιού που κόπηκε (μετά από τον περσινό τυφώνα).

Έχω προσωπικά καλέσει άπειρες φορές το τμήμα πρασίνου γι αυτό το θέμα. Προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα.

Η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζει για ώρα αλλά σας παραθέτω μόνο τα ουσιώδη. Εν κατακλείδι, είναι τόσο κρίμα να βλέπεις την απογοήτευση στο πρόσωπο του τρίχρονου παιδιού σου, που κατανοείς ότι κάτι πρέπει να κάνεις. Γι αυτό και αποφάσισα να σας γράψω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας”.

Μαρία Γκιάτα Κάτοικος Αγίας Παρασκευής

Απάντηση