Μαρίνα και Αϊντίν: μια ιστορία για τον Βαλεντίνο του Φλεβάρη.

0
Η Μαρίνα και ο Αϊντίν: μια ιστορία για τον Βαλεντίνο του Φλεβάρη.

Η Μαρίνα κούρνιασε στην αγκαλιά του Αϊντίν κι εκείνος την έσφιξε στην αγκαλιά του καθώς κατέβαιναν την Αγ. Ιωάννου προς την κεντρική πλατεία.Σαν αστραπή πέρασαν από το μυαλό της τα χρόνια που κατέβαινε με την παραφορτωμένη σχολική της τσάντα για να πάει στο πρώτο δημοτικό, τα χρόνια που την ανέβαινε για να πάει στο Β’ Γυμνάσιο και στη συνέχεια στο Λύκειο της Νεαπόλεως και μετά οι σπουδές marketing στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Εκεί, στη φοιτητική λέσχη πρωτοείδε τον Αϊντίν, τον ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά, κι ενώθηκαν σ’ έναν αμοιβαίο έρωτα πέρα και πάνω από θρησκευτικές και φυλετικές διαφορές.

Εκείνος γεννημένος στην παλιά πόλη της Κωνσταντινούπολης κι εκείνη σε μια πάροδο της Αγίου Ιωάννου, πέρασαν τα καλύτερα τους χρόνια σπουδάζοντας, πλάθοντας όνειρα και συζητώντας για το πώς θα αντιμετώπιζαν οι γονείς τους την απόφαση τους να περάσουν μαζί την υπόλοιπη τους ζωή μεγαλώνοντας τα παιδιά τους σε δυο χώρες που τις «χώριζαν πολλά» και τις ένωναν ο ήλιος και γαλάζιο του Αιγαίου.

Τώρα όμως, σκέφτηκε η Μαρίνα, τα πράγματα φαίνονταν πολύ πιο αισιόδοξα αφού τουλάχιστον οι δικοί της γονείς αποδέχτηκαν τον έρωτα τους και τους προέτρεψαν να αρραβωνιαστούν στην Κωνσταντινούπολη που θα πήγαιναν σε λίγες μέρες για να γνωρίσει την οικογένεια του αγαπημένου της.

Σκόπευαν να περάσουν στην Αγία Παρασκευή του Αγίου Βαλεντίνου και να φύγουν αμέσως μετά, ώστε να προλάβουν να κάνουν τα ψώνια που δεν μπόρεσαν λόγω έλλειψης συναλλάγματος να κάνουν στη Γαλλία.

Στο μυαλό της τα είχε προγραμματίσει σχεδόν όλα, αφού οι γονείς της έδωσαν χρήματα, αλλά κι επειδή ήξερε κάθε καλό στέκι στην πόλη που γεννήθηκε κι ήταν απόλυτα σίγουρη ότι θα έβρισκε αυτά που ήθελε να ψωνίσει τόσο για εκείνους όσο και για την οικογένεια του Αϊντίν.

Οι επιλογές πολλές…

Κατ΄ αρχάς θα έπρεπε να περάσουν από το κοσμηματοπωλείο του κ. Τσαλδάρη στην στάση των λεωφορείων απέναντι από το ιερό της εκκλησία της Αγίας Παρασκευής για να διαλέξουν τις βέρες που θα αντάλλασσαν μαζί με τους όρκους τους.

Στη συνέχεια θα ‘πρεπε να πάνε στο εμπορικό κέντρο του Yava, στη γωνία της Αγίου Ιωάννου και της Τρωάδος, που λειτουργούσε το κατάστημα του κ. Σταθόπουλου και θα μπορούσαν να διαλέξουν δώρα για την μητέρα και την αδερφή του Αϊντίν, που όπως της είχε πει είχαν αδυναμία στο ασήμι, και στη συνέχεια να ανηφορήσουν στην πλατεία του Άη Γιάννη και να πάνε λίγο πιο πάνω από το παλιό Oktoberfest στο Bookworld για να βρουν κάτι στη μεγάλη συλλογή με είδη δώρων για τον πατέρα του.

Όλα αυτά θα τα συζητούσαν στα «Παπάκια» , το «Γκουρμέ» στέκι που λειτουργούσε στη Λέωφ. Μεσογείων κοντά στο σταθμό του Μετρό στο Χολαργό, ενώ το βράδυ θα έτρωγαν με τους γονείς της, στην παλιά «Κυρά Έλλη» στο Κοντόπευκο που τώρα λεγόταν «Στης Έλλης».

Όσο για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, θα του έκανε διπλή γλυκιά έκπληξη πηγαίνοντας τον για γαλατομπούρεκο και μιλφέιγ στην «Δέσποινα» στη Λεωφ. Μεσογείων για να μάθει να μην καυχιέται… και στη συνέχεια θα του έδειχνε και την μαγεία του «ευρωπαϊκού γλυκού» στον κατάστημα του κ. Αγγελίδη στην Αγ. Τριάδος.

Αυτό που είχε αποφασίσει να του κρατήσει για έκπληξη, ήταν το γεγονός ότι είχε συνεννοηθεί με την μητέρα της να τον κρατήσει λίγη ώρα απασχολημένο, ώστε να προλάβει να κατέβει μέχρι το ανθοπωλείο «Δάφνη» στο τέλος της Αγίου Ιωάννου απέναντι από το ταχυδρομείο για ν΄ αγοράσει λουλούδια με τα οποία θα στόλιζε το δωμάτιο τους, αλλά και την γρήγορη επιστροφή της στο εμπορικό κέντρο του παλιού Joe Weider για ν’ αγοράσει εσώρουχα κατάλληλα για την ειδική βραδιά από το μαγαζί “Be Sexy”…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση