Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν

0
mylonakis new

Δυστυχώς, για ακόμα μία δημοτική θητεία βιώνουμε την υποβάθμιση και την απαξίωση του. Οι πολίτες, μας έχουν γυρίσει την πλάτη και με το δίκιο τους. Βρισκόμαστε σε ένα τέλμα.  Η ευθύνη γι’αυτό καταρχήν ανήκει σε όλους εμάς που συμμετέχουμε. Πάντα όμως υπάρχει και η κύρια ευθύνη που στη συγκεκριμένη περίπτωση ανήκει στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο.
Στις συνεδριάσεις ο πολιτικός λόγος είναι ανύπαρκτος , η δημοτική αρχή δείχνει φοβική να δεχθεί κριτική, τις περισσότερες φορές καλοπροαίρετη.  Δεν τολμά να εισάγει θέματα που αφορούν το μέλλον της πόλης και απαιτούν συζήτηση και συναίνεση. Αντίθετα,  η συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων που συζητούνται αφορούν ειλημμένες αποφάσεις της διοίκησης Σταθόπουλου που χρήζουν την τυπική έγκριση του Συμβουλίου.
Έχουμε την ατυχία να υπομένουμε σε κάθε συμβούλιο τις κοκορομαχίες Δημάρχου και Αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα αποκρουστικό θέαμα που βυθίζει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του θεσμού.  
Από την πλευρά μας, ως παράταξη, αποδεχτήκαμε να συμμετέχουμε στο προεδρείο παρόλο που ο Δημοτικός κώδικας υποβαθμίζει το ρόλο της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα εκείνον του γραμματέα. Όμως,  έπειτα από τις προγραμματικές δηλώσεις του δημάρχου για την αναβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του ρόλου της αντιπολίτευσης σε αυτό θεωρήσαμε πως πρέπει να συμβάλλουμε.  Πιστέψαμε στη λήψη συλλογικών αποφάσεων σε επίπεδο προεδρείου και τη θωράκισή του θεσμού από έναν πιο σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας, αφού ήδη κλείνουμε 7 χρόνια από την τελευταία τροποποίηση που έγινε επί προεδρίας Δ.Σκουλά.
Στον έναν χρόνο που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου η διοίκηση Σταθόπουλου  δώσαμε απλόχερα τη στήριξή μας, όμως διαψευστήκαμε στα περισσότερα. Θέλουμε και ελπίζουμε να αλλάξει ρότα.  Για το καλό της πόλης»!

Απάντηση