Σωτήρης Παπαμιχαήλ: Δωρεάν, καθημερινές προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Θανάσης Βέγγος».

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ αναφορικά με τη λειτουργία του Δημοτικού κινηματογράφου, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια :
«Το Σάββατο 23η Ιουλίου 2016 και ώρα 9 μ.μ. αρχίζουν οι κινηματογραφικές προβολές στον Θερινό Κινηματογράφο του Δήμου Αγίας Παρασκευής «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ». Η έναρξη θα γίνει με κλασσική ελληνική ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο μεγάλος λαϊκός ηθοποιός Θανάσης Βέγγος, ο οποίος κατοικούσε στην πόλη μας και ο Κιν/φος φέρει το όνομα του. Οι προβολές θα είναι καθημερινές έως και την Κυριακή 4η Σεπτεμβρίου, ενώ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι παραστάσεις των θεατρικών ομάδων, στο πλαίσιο του 9ου Διαδημοτικού Θεατρικού Φεστιβάλ Δήμων Αττικής.
Καμία οικονομική επιβάρυνση (εισιτήριο) δεν θα υπάρξει για τους θεατές, όπως άλλωστε και πέρυσι. Οι προβολές θα γίνονται στον «Υπαίθριο Χώρο Κινηματογραφικών Προβολών και Θεατρικών Παραστάσεων» στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ» (πρ. Στρατόπεδο Σπυρούδη) στην οδό Σπάρτης αρ.1 (Αγία Παρασκευή), στον οποίο λειτούργησε για πρώτη χρονιά το καλοκαίρι 2015 ο Κιν/φος με απόλυτη επιτυχία, στις γνωστές σε όλους μας συνθήκες, που εκείνη την περίοδο επικρατούσαν. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι 2014, δυστυχώς, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, ο Κιν/φος δεν είχε λειτουργήσει στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου, με τον τότε ισχυρισμό της τότε δημοτικής Αρχής, περί αδυναμίας αδειοδοτήσεως .
Σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο, έχουν επέλθει οι ακόλουθες βελτιώσεις, με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας.
1. Οι προβολές θα είναι κ α θ η μ ε ρ ι ν έ ς, δύο φορές (9 και 11) έναντι των 4 ημερών εβδομαδιαίως της περιόδου 2015, ώστε οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν ποιοτικές ταινίες ο λ η την εβδομάδα. 2. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα προβάλλονται π α ι δ ι κ έ ς ταινίες. 3. Η όλη εγκατάσταση είναι αντίστοιχη των θερινών κιν/φων υψηλού επιπέδου, ώστε οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν ταινίες με υλικοτεχνική υ π ο δ ο μ ή υψηλών προδιαγραφών (νέα κινηματογραφική οθόνη, αφαίρεση εξέδρας, καινούρια καθίσματα και τραπέζια, πλήρης εξωραϊσμός περιβάλλοντος χώρου, αυτόματοι πωλητές, κινητή καντίνα κ.λπ) 4. Το πρόγραμμα αποτελεί σύνθεση π ο ι ο τ ι κ ώ ν ταινιών, με πλήρη σεβασμό στην προσωπικότητα του ανθρώπου και σκοπό την ψυχαγωγία. Η πολιτιστική δράση υλοποιείται αποκλειστικά από τον Δήμο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό, στον φυσικό χώρο της, το Πολιτιστικό Πάρκο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ», με βάση κυρίως τις ακόλουθες αποφάσεις.

1. Την με αρ. 32/08.6.2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, με την οποία ομοφώνως χορηγήθηκε στον Οργανισμό αρχική έγκριση (προέγκριση) αδείας λειτουργίας Θερινού Κινηματογράφου στον Υπαίθριο Χώρο Θεατρικών Παραστάσεων και Κινηματογραφικών Προβολών στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ», όπως άλλωστε είχε συμβεί και το 2015 (απόφαση 32/2015). 2. Την με αρ. 198/16.6.2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία κατ΄ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του ν.4229/2014, χορηγήθηκε στον Οργανισμό άδεια παραστάσεων και προβολών στον άνω Υπαίθριο Χώρο, όπως άλλωστε είχε συμβεί και το 2015 (απόφαση 204/2015). 3. Το με αρ. πρ. 1168/Φ.705.2/ΧΠΕ 1777457/02.6.2016 έγγραφο του Γραφείου Πυρασφαλείας της Διοίκησης Π.Υ. Αθηνών, με το οποίο ενεκρίθη η μελέτη πυροπροστασίας του άνω Χώρου. Σημειώνεται ότι ήδη από το 2015 με την με αρ. 226/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει γίνει η προμήθεια και εγκατάσταση πυροσβεστικών μέσων. 4. Την με αρ. 237/12.7.2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την τοποθέτηση προσωρινής κατασκευής στον Υπαίθριο Χώρο Θεατρικών Παραστάσεων και Κινηματογραφικών Προβολών στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ» 5. Την με αρ.9/5/30.6.2016 απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), με την οποία εγκρίθηκαν οι χρήσεις γης και όροι δόμησης στο χώρο Πολιτιστικών Εγκαταστάσεων και Αναψυχής στο Πάρκο. Συνεπώς, όπως υποσχεθήκαμε και υλοποιούμε, οι συνδημότες μας μικροί και μεγάλοι, θα απολαύσουν και φέτος σε έναν άψογο χώρο ποιοτικές ταινίες χωρίς καμία επιβάρυνση. Και είμαι βέβαιος ότι αυτή την πολιτιστική παροχή προς τους συνδημότες μας θα την σεβαστούν όλοι».