ΣΕΔΑΠ: Στηρίζουμε τα αιτήματα των συναδέλφων με πεντάμηνες συμβάσεις!

0
sedap logo

Διεκδικήσαμε κ πετύχαμε τον Αύγουστο από τον Δήμαρχο 3 μέρες αδείας , την στιγμή που αυτό δεν συζητείτο καν .Τον Σεπτέμβρη με παρέμβαση πάλι στον Δήμαρχο αναδείξαμε το γεγονός της καθυστέρησης  της πληρωμής τους  κ απαιτήσαμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από τον ΟΑΕΔ για να ξεκινήσει η καταβολή  των δεδουλευμένων τους την στιγμή που δεν ήταν ακόμη σαφές το γεγονός της δέσμευσης των χρημάτων για την μισθοδοσία τους κ μάλιστα με πρωτοπόρο τον δήμο μας ξεκίνησε η καταβολή της μισθοδοσίας τους . Τον ίδιο μήνα καλέσαμε τους συναδέλφους 5μηνίτες σε Γ.Σ. ώστε να καταθέσουν τις απόψεις κ τους προβληματισμούς τους να γίνει συζήτηση κ να δρομολογηθεί η περαιτέρω αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Το ψήφισμα που ολοκληρώθηκε μετά από την 2η Γ.Σ. στις 4/11 που έγινε με όλους τους εργαζομένους , μαζί με άλλα 2 ψηφίσματα για τα βαρέα και για τους παιδικούς σταθμούς κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης, μαζί με θέματα για συζήτηση που έχουν τεθεί από το σωματείο πολλάκις:
( Τροφεία παιδικών σταθμών κ δίδακτρα ΠΑΟΔΑΠ, είδη ατομικής προστασίας  ,πληρωμή δεδουλευμένων από ΚΟΙΚΕΔΑΠ-ΚΟΙΠΕΔΑΠ  ).
Αρχικά είχαμε την άρνηση του Προέδρου για να μπουν τα ψηφίσματα συνολικά λόγω πολλών θεμάτων! κ με παρότρυνση να κατατεθεί μόνο το ψήφισμα για τα 5μηνα !(ενώ ο Δήμαρχος στην Γ.Σ. μας διαβεβαίωνε  ότι  στηρίζει τα αιτήματά μας!) Για μας ήταν βασικό αίτημα τα ψηφίσματα να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν την απεργία της 12ης/11 ΣΥΝΟΛΙΚΑ, εμείς δεν διαχωρίζουμε συναδέλφους κ αιτήματα! . Εκεί δυστυχώς βρήκε έδαφος η διοίκηση κ διέσπασε την δυναμική μας  κ κατατέθηκε τελικά κ δεύτερο ψήφισμα από τους 5 μηνίτες . Όπως κ νάχει ακόμη κ με την κοπτοραπτική του ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά το δοκούν κ χωρίς πολιτικό υπόβαθρο ώστε να αναδειχθούν πλήρως τα αιτήματα όπως είχαμε ζητήσει ,αναδύθηκε  το πρόβλημα κ’ ήρθε στην επιφάνεια .

Άρα συνοψίζοντας :

    Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με πεντάμηνες συμβάσεις  στους δήμους όλης της χώρας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τους τελευταίους δύο μήνες διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά.
        Πίσω από τα ψέματα του «υπερτροφικού δημόσιου τομέα» κρύβεται η πραγματικότητα της διάλυσης δημόσιων υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι πολίτες, μέσα από το πάγωμα των προσλήψεων. Τέτοιες στοιχειώδης ανάγκες για την κοινωνία προσπαθούν να καλύψουν οι κυβερνώντες, με  την φτηνή, χωρίς δικαιώματα, ανακυκλώσιμη κάθε πέντε μήνες δουλειά των συναδέλφων μας.
        Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων στα πεντάμηνα των ΟΤΑ και απαιτούμε:
⦁    Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος ,κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
⦁    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και σε όλο το δημόσιο για όλες τις κενές θέσεις. Για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίησή άμεση η έμμεση.

Ακολουθούν επισυναπτόμενα κ τα 3 ψηφίσματα όπως κατατέθηκαν όπως κ τα χρόνια ζητήματα που θέσαμε κ δεν συζητήθηκαν καν!

Απάντηση