Παναγιώτης Γκόνης: «Υπάρχουν δάσκαλοι σε δημοτικά σχολεία που δεν τους έχει ανατεθεί τμήμα».

0

Η έλλειψη δασκάλων σε δημοτικά σχολεία και συγκεκριμένα στο 1ο, 7ο και 8ο αντιστοίχως συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Ιανουαρίου 2018, μετά από τις καταγγελίες της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Γκόνης στην τοποθέτησή του διευκρίνισε ότι τα κενά που προέκυψαν και αναστάτωσαν την ομαλή λειτουργία των σχολικών ωραρίων δεν είναι ευθύνη του Δήμου.

Ο κ. Γκόνης εξήγησε ότι όταν ήρθε το θέμα στην επικαιρότητα κινήθηκε προς τα δύο αρμόδια όργανα, δηλαδή την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τη διεύθυνση σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Γκόνης μετέφερε στο Δημοτικό συμβούλιο την ενημέρωση που είχε, τονίζοντας αρχικά ότι σχετικά με το 1ο Δημοτικό και την κάλυψη της θέσης καθηγητού Αγγλικών, το ζήτημα είχε τακτοποιηθεί την ίδια ημέρα της συνεδρίασης του συμβουλίου.

Αναφορικά με το 8ο Δημοτικό ο κ. Γκόνης δήλωσε ότι θα «τακτοποιηθεί» στο άμεσο μέλλον ενώ για το 7ο Δημοτικό η απάντηση που είχε λάβει ήταν πιο ακριβής, καθώς η ενημέρωση που είχε, κάνει λόγο για κάλυψη της θέσης την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2018.

Μεταφέροντας πληροφορίες από τη συζήτηση που είχε  με αρμόδιους του Υπουργείου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, υποστήριξε ότι η πλατφόρμα του  πληροφοριακού συστήματοςmyschool, μέσω του οποίου γίνεται καταγραφή των θέσεων και των ελλείψεων δασκάλων σε όλη την Ελλάδα, δεν είχε ενημερωθεί για τις υπάρχουσες ελλείψεις στην Βόρεια Αττική, και κατ’ επέκταση ούτε για την Αγία Παρασκευή.

«Δάσκαλος στο 8ο Δημοτικό είναι χωρίς ανάθεση τμήματος» συνέχισε ο κ. Γκόνης και συμπλήρωσε λέγοντας ότι: «στο 7ο Δημοτικό αντιστοίχως είναι άλλοι δύο δάσκαλοι χωρίς ανάθεση τμήματος».

Ο κ. Γκόνης μετά από σχετική ερώτηση του κ. Γκιζιώτη δήλωσε ότι είναι ευθύνη των διευθυντών των σχολείων ή της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο χειρισμός του myschool και η μη ενημέρωση των δασκάλων σε ότι αφορά την ανάληψη τμήματος.

Ο κ. Γκόνης εμμέσως πλην σαφώς , χωρίς να ονοματίσει, επί της ουσίας «φωτογράφισε» ως έναν από τους πιθανούς υπεύθυνους της κατάστασης τον παρόντα στην αίθουσα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Λογοθέτη.

Γιάννης Λογοθέτης: Ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Λογοθέτης πήρε το λόγο και δήλωσε ότι στην Αγία Παρασκευή υπάρχουν τρία κενά σε ότι αφορά την έλλειψη δασκάλων και 13 σε όλη τη βόρεια Αθήνα. «Είμαστε στη μέση της χρονιάς και ψάχνουμε να δούμε πως θα λειτουργήσουν τα πρωινά τμήματα των σχολείων» δήλωσε ο κ. Λογοθέτης και συμπλήρωσε λέγοντας ότι για να λειτουργήσει ομαλά το 8ο Δημοτικό σχολείο θα απορροφήσει δάσκαλους του ολοήμερου προγράμματος για να «τρέξει» το αντίστοιχο πρωινό.

Ο κ. Λογοθέτης ωστόσο απάντησε για το 7ο Δημοτικό που διευθύνει αλλά κατηγόρησε αρχικά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψευδείς υποσχέσεις το 2015 σε ότι αφορά προσλήψεις μόνιμων προσωπικών και κατά δεύτερον την εφαρμογή των Μνημονίων στην Παιδεία.

Κατά την άποψη του κ. Λογοθέτη «όσο τα μνημόνια θα εφαρμόζονται στην Παιδεία, τόσο θα οξύνονται τα προβλήματα» και κατέληξε χαρακτηρίζοντας «Συριζαίο» τον κ. Γκόνη υπογραμμίζοντας τα εξής: « Ο Πάνος προσπαθεί να μπαλώσει τα αμπάλωτα.. το πρόβλημα είναι ότι τα σχολεία 10 χρόνια τώρα λειτουργούν με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και προγράμματα ΕΣΠΑ».

«Δε σας αφορά το τι είμαι και τι εκφράζω» απάντησε ο κ. Γκόνης«Δεν είπα εγώ ότι είστε συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ» συνέχισε ο αντιδήμαρχος υπενθυμίζοντας στον κ. Λογοθέτη ότι δεν του απευθύνθηκε στον ενικό με τον τελευταίο να του αφιερώνει ένα σκίτσο του γνωστού «Αρκά».