Ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εγκαινίασε υπερσύγχρονο κέντρο ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης νοσηλευτών στην Αγία Παρασκευή.

0

Τα εγκαίνια ενός υπερσύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος στην οδό Δερβενακίων,στο οποίο θα φιλοξενείται το κέντρο ψυχικής υγείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) βοηθών νοσηλευτών, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη και του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Σταθόπουλου.

egkainia_psixiatrikou_01
Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα για πάνω από 25 χρόνια παρέμενε ανολοκλήρωτο, ενώ ελάχιστοι γνώριζαν το σκοπό ανέγερσης, τον οποίο εξιστόρησε με γλαφυρό τρόπο ο πρώην διευθυντής του Πολυδύναμου κέντρου Ψυχικής Υγείας που είχε το όραμα της υλοποίησης κ. Αθανάσιος Κωνσταντακόπουλος.

egkainia_psixiatrikou_02
Η διευθύντρια του Δημόσιου ΙΕΚ «Γεώργιος Γεννηματάς» κ. Μυρσίνη Μαλλί μας εξήγησε ότι ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής αποκτά μία σχολή βοηθών νοσηλευτών για αποφοίτους λυκείου.

«Στο ΔΙΕΚ φιλοξενούνται καταρτιζόμενοι, απόφοιτοι λυκείου οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα βοηθών νοσηλευτών» σχολίασε η κ. Μαλλί και συμπλήρωσε ότι: « Έχουμε επτά τμήματα και συνολικά 190 καταρτιζόμενους ενώ οι ειδικότητες είναι βοηθοί χειρουργείου και νοσηλευτές για άτομα με ειδικές ανάγκες».
Σκοπός του ΔΙΕΚ είναι να αποφοιτά έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό και να καλύπτονται οι πολλαπλές ανάγκες στα νοσηλευτικά ιδρύματα και στα κέντρα πρωτοβάθμιας υγείας ενώ διοικητικά το συγκρότημα ανήκει στη διοίκηση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και κατ’ επέκταση στο Υπουργείου Υγείας και τη Γενική Γραμματεία δια βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη

Από την πλευρά του ο διοικητής του Γ.Ν.Α «Γεώργιος Γεννηματάς» κ. Βασίλης Κεκερής τόνισε μεταξύ άλλων ότι το όφελος από τη λειτουργία του ιδιόκτητου κτιρίου είναι πολλαπλό, ιδίως οικονομικό καθώς κάθε μήνα το Υπουργείο μέχρι πρότινος δαπανούσε 20.000 ευρώ το μήνα σε ενοίκια για τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης εξέφρασε τη χαρά του για την ολοκλήρωση των εργασιών υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των υπηρεσιών του Υπουργείου με τις αντίστοιχες του νοσοκομείου και του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Παπαγεωργίου
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Παπαγεωργίου

«Δεν θα δαπανούμε «δεξιά κι αριστερά» χρήματα σε ενοίκια» τόνισε ο κ. Πολάκης και υπογράμμισε ότι από αντίστοιχες κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την επικράτεια έχουν εξοικονομηθεί πάνω από 6.000.000 ευρώ.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι επιχειρήσεις που γειτνιάζουν του κτιριακού συγκροτήματος περίμεναν πολλά χρόνια την ολοκλήρωσή του καθώς θα αποτελέσει οικονομική πνοή για τους ίδιους λόγω αύξησης της πελατείας.

 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος κατά την άφιξή του με την κ. Μυρσίνη Μαλλί
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος κατά την άφιξή του με την κ. Μυρσίνη Μαλλί

egkainia_psixiatrikou_13

egkainia_psixiatrikou_05

egkainia_psixiatrikou_10

Ο Υπουργός ξεναγείται στους χώρους
Ο Υπουργός ξεναγείται στους χώρους