Με αφορμή το σχολικό κουδούνι που χτύπησε οι υποψήφιοι εύχονται…

0
σχολικό κουδούνι

Το σχολικό κουδούνι χτύπησε, οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν και οι δημοτικοί “άρχοντες” επισκέφτηκαν τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής ώστε να επικοινωνήσουν με τους γονείς (και ψηφοφόρους) και τα παιδιά της πόλης μας.

Οι εκλογές πλησιάζουν, οπότε για όσους έχασαν τις ομιλίες των υποψηφίων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, σας τις παραπέμπουμε παρακάτω:

Γιάννης Σταθόπουλος

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς

Ένα νέο ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό μα συνάμα συναρπαστικό, ξεκινάει με το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. Ευχόμαστε σε όλους/ες καλή αρχή, υγεία, δύναμη και δημιουργία.

Στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων ως Δημοτική μας αρχή με σχεδιασμένη, επίμονη και αποτελεσματική δουλειά και σε άμεση συνεργασία με τη Σχολική κοινότητα πετύχαμε, παρά τα προβλήματα που βιώνει η χώρα και η Αυτοδιοίκηση, να δώσουμε λύσεις σε μικρά και μεγάλα και σε πολλές περιπτώσεις χρόνια προβλήματα των σχολείων μας όλων των βαθμίδων, με έργα που άλλαξαν την εικόνα τους.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρέλαβε από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ ) το νέο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Αγίας Παρασκευής, ένα υπερσύγχρονο σχολείο 11.000τμ, πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με όλες τις απαραίτητες υποδομές (εργαστήρια, θέατρο, βιβλιοθήκη, υπόγεια πάρκινγκ, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϋ, φυτεύσεις πρασίνου κλπ). Επίσης μετά από σωστή προετοιμασία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του 14ου Νηπιαγωγείου στα Πευκάκια το οποίο σύντομα δημοπρατείται.

Ωστόσο τα Σχολεία απαιτούν καθημερινή έγνοια και φροντίδα για να λειτουργούν αξιοπρεπώς και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς εκκρεμούν και προκύπτουν νέα προς επίλυση προβλήματα.

Θα είμαστε δίπλα σας καθημερινά με σχέδιο, έργα και παρεμβάσεις για τη στήριξή και τη βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Βασίλης Γιαννακόπουλος

Άλλη μία καινούργια Σχολική Χρονιά ξεκινάει με σκέψεις, όνειρα και προσδοκίες για κάτι καλύτερο στην παιδεία. 

Η παράταξη της “ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ” και εγώ προσωπικά, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά, με ίσες ευκαιρίες για όλους!

Με ιδιαίτερη ευαισθησία, απευθύνομαι πρώτα στους μαθητές, τους αυριανούς πολίτες αυτού του τόπου, και εύχομαι μία χρονιά γεμάτη γόνιμη σκέψη και διάθεση για γνώση, που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να πορευτείτε με ισχυρά εφόδια στο μέλλον, σε δρόμους προόδου και εξέλιξης. 

Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη με υγεία και αισιοδοξία. 
Οι εκπαιδευτικοί να έχουν την αντοχή να ανταποκρίνονται καθημερινά στα καθήκοντα τους με επιτυχία, δομώντας ανθεκτικές προσωπικότητες των μαθητών, με βάση τη γνώση και τον σεβασμό σε διαχρονικές αξίες.  
Οι γονείς, να έχουν το κουράγιο, την υπομονή και τις ευκαιρίες, να υποστηρίζουν τις επιλογές των παιδιών τους. 

Σωτήρης Ησαΐας

Με αίσθημα προσωπικής συγκίνησης, παραβρέθηκα σήμερα για τελευταία φορά με τη πολιτική ιδιότητα του Απλού Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σε μία ακόμη σχολική χρονιά στους Αγιασμούς των σχολείων της πόλης μας. Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ανταγωνιστικής ελεύθερης οικονομίας, έχω τη βαθειά πεποίθηση ότι το διδακτικό προσωπικό των σχολείων της πόλης μας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη προετοιμασία των μαθητών μας.
Εύχομαι μία μαθητική δημιουργική χρονιά και προπάντων καλή πρόοδο με υγεία στα παιδιά μας.

Ησαΐας Σωτήρης
Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος
Πολιτευτής Β’ Αθηνών Νέα Δημοκρατία

Γιώργος Οικονόμου

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί

Στο κατώφλι της νέας σχολικής χρονιάς, στον καινούργιο κύκλο μάθησης και γνώσης που ξεκινά, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους “ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ”.

Στους μαθητές να εκμεταλλευτούν την εμπειρία και τις ευκαιρίες για μάθηση που τους προσφέρουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους, να αποκτήσουν σημαντικά εφόδια και να πετύχουν τους στόχους τους.

Στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη,ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στο απαιτητικό και δύσκολο έργο τους. Στους γονείς να οπλιστούν με υπομονή και να είναι αρωγοί στην προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ιδιαίτερα επιθυμώ να απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου στους μαθητές της πρώτης δημοτικού,που χρειάζονται τη φροντίδα και τη συμπαράσταση όλων μας. Επίσης στους μαθητές της τρίτης λυκείου να έχουν δύναμη και αντοχήστην προσπάθειά τους να κερδίσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!

Γιώργος Οικονόμου
Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α.
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»

Απάντηση