Μαργαρίτα Δημητρίου: «Γιατί με τον Γιάννη Σταθόπουλο».

0
dimitriou new

Η προσχώρηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου κ. Μαργαρίτας Δημητρίου –Καβρουδάκη στην δημοτική παράταξη «Νίκη για την Αγ. Παρασκευή» αποτέλεσε μια σημαντική ενίσχυση για τον κ.Γιάννη Σταθόπουλο.
Η κ. Δημητρίου διακεκριμένο στέλεχος των «Μαζί», διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού επί διοικήσεως Βασίλη Γιαννακόπουλου, εκλέχτηκε σύμβουλος το 2010 και στη συνέχεια διαφώνησε και ανεξαρτητοποιήθηκε.
Συναντηθήκαμε με την κ.Δημητρίου και μιλήσαμε μαζί της αναφορικά με τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση της αυτή.

«Σ» Ποια ήταν τα κριτήρια και οι λόγοι που επιλέξατε να συμπορευθείτε με την παράταξη «Νίκη των Πολιτών της Αγίας Παρασκευής»;
dimitriou new«Με την οικονομική κρίση να μαστίζει τη χώρα μας και πλήττει ιδιαίτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μία κρίση που σφραγίζεται από « Μνημόνιο» που οι δανειστές μας έχουν επιβάλλει, θεώρησα απαραίτητη τη συμμετοχή μου στα τοπικά δρώμενα.
Με δεδομένους τους πλέον των 15 χρόνων αγώνες μου στο γονεϊκό κίνημα και την επταετή πείρα μου ως δημοτικού συμβούλου, αποφάσισα να «εκτεθώ» για ακόμη μια φορά και ν΄ αγωνιστώ για την πόλη που λατρεύω.
Είχα επιλογή ανάμεσα στις παρατάξεις, του κ. Ζορμπά και του κ. Σταθόπουλου και θεώρησα ότι έπρεπε να συμπορευθώ με τον κ. Σταθόπουλο διότι εκτίμησα την αντιπολιτευτική του στάση και την τετραετία 2007 – 2010 αλλά και την τριετία του 2011 – 2014.
Η «Νίκη για την Αγ. Παρασκευή», όλα αυτά τα χρόνια, δεν άσκησε αντιπολίτευση απλά για το θεαθήναι αλλά επί της ουσίας και το γεγονός αυτό «μέτρησε» πολύ για μένα, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια που βιώνουμε περισσότερο την κρίση, η παράταξη του κ. Σταθόπουλου έδωσε ουσιαστικές μάχες και παρουσίασε μία εξαιρετική εικόνα.
Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει ν΄ ασχολείται και να βοηθά σ΄ οτιδήποτε τομέα άπτεται της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.
Επίσης θεωρώ σημαντικό το κομμάτι της εθελοντικής εργασίας που γίνεται με τέτοια αυταπάρνηση, καθώς κι όλες τις δράσεις που έχουν να κάνουν με τη βοήθεια για μια καλύτερη διαβίωση των συμπολιτών μου.
Από την άλλη πλευρά οφείλω να πω ότι μέμφομαι τον κ. Βασίλη Ζορμπά και την παράταξή του, επειδή ως ενεργός πολίτης δεν δέχομαι την κατάργηση « δομών» που προσέφεραν σημαντική βοήθεια προς τους πολίτες και τις οικογένειες τους.
Στο μέσον μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δεν μπορώ να δεχτώ το γεγονός ότι ο Βασίλης Ζορμπάς, έκλεισε το ΚΕΠ στην οδό Πελοποννήσου, έκλεισε τα Δημοτικά Ιατρεία στα Πευκάκια, ένα σημαντικό έργο του Μιχάλη Γαβρά, έκλεισε έναν παιδικό σταθμό στην περιοχή του Τσακού, κι άλλο «μισό» παιδικό σταθμό, όλο το βρεφικό τμήμα στην περιοχή του Αη Γιάννη στην οδό Γεωργίου και κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι το κλείσιμο του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, το πρώτο γραφείο κοινωνικής πολιτικής της Ελλάδας που πλέον δεν υπάρχει».

«Σ» Θεωρείτε προτεραιότητα για μια διοίκηση τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής;
«Τον θεωρώ προτεραιότητα και θεμέλιο, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες διαβίωσης πλέον που αντιμετωπίζουμε όλοι μας αφού έχουν μειωθεί οι οικονομικοί πόροι και η βοήθεια από πλευράς πολιτείας και Δήμου θα έπρεπε να είναι στο μέγιστο δυνατό σημείο.
Ειδικά τα Δημοτικά Ιατρεία δεν έχουν καμία σχέση σε βαθμό λειτουργίας με τον αντίστοιχο που είχαν επί άλλων διοικήσεων υπολειτουργούν αφού η δημοτική αρχή σήμερα τα υπολειτουργεί αφού δεν υπάρχουν γιατροί για προσφέρουν εθελοντική εργασία όπως έκαναν κάποτε».

«Σ» Το βασικό κριτήριο στην επιλογή σας για συμπόρευση με τον κ. Σταθόπουλο ήταν η κοινωνική πολιτική;
«Όχι μόνο, αλλά σαφέστατα οι δράσεις που έχει υλοποιήσει η «Νίκη των Πολιτών» είναι πολύ περισσότερες και ουσιαστικότερες απ΄όσες πραγματοποίησαν όλες μαζί οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης κι είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι αν εκλεγεί ως διοίκηση θα μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα.
Επίσης θεωρώ ότι η παράταξη του κ. Σταθόπουλου έκανε και κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση από την αρχή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έως το τέλος τους. Είχε προκύψει ένα θέμα τις τελευταίες μέρες μ’ ένα αγενέστατο σχόλιο της αντιδημάρχου Μίνας Μουχτούρη που έδειξε από μια συνεδρίαση τα άδεια έδρανα της αντιπολίτευσης. Οποιοσδήποτε θέλει να διαπιστώσει ποιοι είναι παρόντες και ποιοι όχι μπορεί να ανατρέξει στα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων και να δουν ποιοι υπογράφουν. Έχουμε γίνει πλέον και σλόγκαν ότι ξεκινάει ένα Δημοτικό Συμβούλιο με μία παρουσία 30 ατόμων και τελειώνει με τη συμπολίτευση που υποχρεωτικά θα πρέπει να παρίσταται, γιατί θα πρέπει να υπερψηφίζει τα θέματα, και από την πλευρά της αντιπολίτευσης είμαστε στην κυριολεξία «δύο και ο κούκος» που λέει η λαϊκή ρύση και γελάει ο κόσμος. Όμως σ’ αυτούς που μένουν μέχρι το τέλος από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι η ομιλούσα και άλλα δύο άτομα, ένα από τα δύο είναι ο Γιάννης Σταθόπουλος. Πώς είναι δυνατόν να μην λάβω σοβαρά υπόψιν μου έναν άνθρωπο ο οποίος παλεύει μέχρι το τέλος και μάχεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για τα συμφέροντα των πολιτών;».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση