Μαρία Ρεμπούτσικα: «Συνεχίζω ανεξάρτητη»… Γιάννης Σταθόπουλος : «Εξαρχής δεν ταίριαξαν τα χνώτα μας».

0

Την ανεξαρτητοποίησή της ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2016 η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Ρεμπούτσικα εκλεγμένη με την παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου «Νίκη των πολιτών για την Αγία Παρασκευή». 

Η κ. Ρεμπούτσικα δήλωσε ότι τα δύο χρόνια η συνεργασία της με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο δεν έφερε το προσδοκώμενο για την ίδια αποτέλεσμα, ούτε τη λύση των προβλημάτων, ούτε η διοίκηση παρέμεινε πιστή στο «πνεύμα» του προεκλογικού αγώνα.
Η κ. Ρεμπούτσικα δήλωσε ότι δέχεται πλειάδα παραπόνων από τη «μικρή συμμετοχή και αποδοχή των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής στο πρόγραμμα περιοδείας του Δημάρχου στις γειτονιές της πόλης» και συνέχισε εστιάζοντας στον τομέα του Πολιτισμού.
Η ανεξάρτητη πλέον σύμβουλος τόνισε ότι η διοίκηση οφείλει να επανεξετάσει, επαναπροσδιορίσει και επαναδιατυπώσει τη στάση της απέναντι στη διαχείριση του Πολιτισμού που προσφέρει κατακρίνοντας τον Δήμαρχο για απραξία επί της ουσίας.
Η κ. Ρεμπούτσικα για το ίδιο ζήτημα υποστήριξε ότι η διοίκηση αναλώθηκε σε προχειρότητες, ερασιτεχνισμούς και εκδηλώσεις εντυπωσιασμού δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι : «εκτός αν θεωρείτε πολιτιστική εκδήλωση τα πέντε γουρουνόπουλα και τα 10 τσίπουρα» και κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχίσει ανεξαρτητοποιημένη τον αγώνα της καθώς πιστεύει ότι μία άλλη πρακτική ή προοπτική θα ωφελήσει περισσότερο το Δήμο μας.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Σταθόπουλος απάντησε στην κ. Ρεμπούτσικα ότι τη γιορτή «γουρουνοπούλας» δεν την έκανε ο Δήμος αλλά ο σύλλογος Μεσσηνίων.
«Όλοι οι Δήμαρχοι που συναντώ στην Ελλάδα με συγχαίρουν για τα πολιτιστικά μας δρώμενα, όπως την ΕΡΤ, το δωρεάν καλοκαιρινό σινεμά κ.α.» δήλωσε ο κ. Σταθόπουλος και χαρακτήρισε την κριτική της ανεξαρτητοποιημένης συμβούλου ως «εξαιρετικά άδικη».
Ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι δυστυχώς και για τους δύο δεν «ταίριαξαν τα χνώτα τους» από την πρώτη στιγμή ενώ της ευχήθηκε καλή επιτυχία σε ό,τι κάνει στο μέλλον.