Μίνα Μουχτούρη: «Βασίλη Ζορμπά, εάν ήθελες πραγματικά την “κάθαρση” το 2011 θα κατέθετες τα στοιχεία που είχες για την ΔΗΠΕΑΠ!».

0
Μουχτούρη Μίνα

Στις 23 Δεκεμβρίου 2019, συνεδρίασε για διάφορα θέματα το Δημοτικό συμβούλιο κι έτσι βρήκαν την ευκαιρία ορισμένοι από τους 17 συμπολίτες μας – μέλη του Δ.Σ της πρώην ΔΕΒΣΑΠ, να ζητήσουν από τον δήμαρχο εξηγήσεις για τους λόγους οι οποίοι ώθησαν τις υπηρεσίες του Δήμου να ΜΗ στείλουν προς το Ελεγκτικό συνέδριο οικονομικά στοιχεία που τους ζητήθηκαν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πληρώσει έκαστος από τους 17, ποσό περίπου 70.588 ευρώ!

Όπως είναι γνωστό, το 2011 ο τότε δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, με σχετικό έγγραφο του, είχε ζητήσει  έλεγχο  από το Ελεγκτικό συνέδριο, επειδή υποπτευόταν ότι υπήρξε Κακοδιαχείριση.

Έλεγχοι ΔΕΝ έγιναν ούτε στον Δήμο, ούτε στις Δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά είχαν μπει σε διαδικασία «Εκκαθάρισης» από Ορκωτούς λογιστές, οι δύο υπό κατάργηση δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν με καθεστώς «Ιδιωτικού δικαίου», δηλαδή η πρώην ΔΕΒΣΑΠ (Βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Λάδωνος) και η πρώην ΔΗΠΕΑΠ ( δημοτική επιχείρηση «πολιτισμού» και αθλητισμού).

Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια από την επιστολή του κ.Ζορμπά, και συγκεριμένα την παραμονή της πρωτοχρονιάς του έτους 2019, λίγους δηλαδή μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές… ενεργοποιήθηκε η καταγγελία και ξεκίνησε η διαδικασία ζήτησης αποστολής στοιχείων προς έλεγχο, αλλά ΜΟΝΟΝ για την ΔΕΒΣΑΠ!

Επίσης, μόλις εκλέχτηκε ξανά ο Βασίλης Ζορμπάς δήμαρχος, το Ελεγκτικό συνέδριο του ζήτησε να στείλει εγγράφως τα στοιχεία που τον είχαν οδηγήσει το 2011 να υποπτευθεί την ύπαρξη κακοδιαχείρισης και να ζητήσει Ελέγχους, ενώ παράλληλα ξαναζητήθηκαν από τον Δήμο στοιχεία που ουδέποτε στάλθηκαν με το γνωστό αποτέλεσμα…

Κατά την διάρκεια λοιπόν της συζήτησης που έγινε με αφορμή «όλα αυτά», η νυν δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Νέα αρχή για την Αγ. Παρασκευή» και πρώην Αντιδήμαρχος επί διοίκησης Βασίλη Ζορμπά την περίοδο 2011 -2014, Μίνα Μουχτούρη, στην διαδικασία των ερωτήσεων είπε απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο τα εξής:

«Διαβάζοντας την σημερινή ανάρτηση (στο site του Σχολιαστή), θέλω να ρωτήσω τον δήμαρχο, που το 2010 συστρατευτήκαμε γύρω του γιατί κατέβαινε (στις εκλογές) με φλάμπουρο την κάθαρση του Δήμου… αφού είχε ενδείξεις… κι αφού έλεγε στο Δημοτικό συμβούλιο ότι απ΄ τα «συρτάρια βγάζει σκελετούς»… γιατί τον Ιούνιο του 2011 ζήτησε έλεγχο μόνο γι αυτό το Νομικό πρόσωπο… κι ότι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι μας είχαν υποστηρίξει αλλά έλεγαν ότι ο Βασίλης Ζορμπάς ΔΕΝ αναδεικνύει όλες τις ατασθαλίες, τώρα δικαιώνονται.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα κι ερχόμαστε στο δεύτερο, είπε η κ.Μουχτούρη, δηλαδή στο ποιες ενέργειες έκανε ο Δήμος; Κι άκουσα, συνέχισε η κ.Μουχτούρη, την απάντηση της προέδρου Έφης Καψοκεφάλου, στην καταγγελία της κ.Δημητρίου ότι οι Παιδικοί σταθμοί, όταν τους ανέλαβε εκείνη, είχαν έλλειμμα 120.000 ευρώ, που ισχυρίστηκε ότι αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι οι γονείς ΔΕΝ πλήρωναν τα τροφεία και την καταλαβαίνω.

Όμως, συνέχισε η κ. Μουχτούρη, το θέμα δεν είναι ότι οι άλλοι δεν «καταβάλλουν», αλλά το «Τι» κάνει ο Δήμος για την διεκδίκηση των οφειλομένων… Γιατί για την «γυναίκα του Καίσαρα» είναι γνωστό ότι «αυτή πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια!».

Κατοχυρώνεται λοιπόν ο Δήμος, είπε η κ. Μουχτούρη, όταν σ΄αυτό το διάστημα, έχει προβεί σε κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις… και σας ρωτώ: «Υπάρχουν κάπου καταγεγραμμένες αυτές οι κινήσεις κ. Δήμαρχε για να πειστούμε όλοι;».

Στις ερωτήσεις της κ.Μουχτούρη, ο δήμαρχος είπε ότι θέλει να δώσει μια απάντηση στην «Λαλίστατη», όπως χαρακτήρισε την δημοτική σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο του! λέγοντας τα εξής:

«Κ. Μουχτούρη, συνέχισε ο δήμαρχος, γιατί καθόσουνα! στην παράταξη αντιδημαρχάκι ων!! Τη στιγμή που η παράταξη σου και ο Δήμαρχος σου δεν εκπλήρωναν αυτά που προεκλογικά δεσμεύτηκαν;

Ήτανε καλή η θεσούλα!!!, για την προβολή σας προφανώς, συνέχισε ο κ.Ζορμπάς, έπρεπε να σηκωθείς!!!! να φύγεις… ν’ ανεξαρτητοποιηθείς, γιατί δεν εκπληρώσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και για το ότι δεν κάναμε τους ελέγχους και λέγαμε «άλλα πράγματα» κ.λ.π.
Αλλά καθόσουνα στην καρεκλίτσα!!!!! – δήλωσε με στόμφο ο κ.Ζορμπάς – μάζευες τα ψηφαλάκια!!!!!! Και μας το ΄παιξες μετά ότι είσαι και παράγων της πόλης!!!!!!!».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κ.Μουχτούρη εκπαιδευτικός στο επάγγελμα που δεν ήταν συνηθισμένη ούτε σε «αγοραίες εκφράσεις», ούτε και σε «απαξιωτικό ύφος»… ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού θέματος λέγοντας τα εξής:

«Δουλεύω σε σχολείο και Δεν είχα ανάγκη τα χρήματα που προβλέπονται για τους αντιδημάρχους… κι ότι αναφορικά τα «ψηφαλάκια» που ανέφερε ο δήμαρχος, τα «δούλεψα» και δεν μου έκανε κάποια ιδιαίτερη χάρη.

Πιστέψαμε σ΄εσένα και σ΄ακολουθήσαμε, συνέχισε η κ.Μουχτούρη, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι κάποια στόματα «λύνονται» όταν χάσουμε… γιατί όσο είσαι στη διοίκηση, δεν γνωρίζεις επακριβώς… αντιλαμβάνεσαι «κάποια πράγματα», ίσως να «διαισθάνεσαι» περισσότερα… αλλά όταν έχουν φύγει κι έχουν λακίσει «κάποιοι»… μαθαίνεις πολλά.

Επάνω στο υπερώο του Γιάννη Βουτσινά, επεσήμανε η κ.Μουχτούρη, σου είχα πει δήμαρχε ότι εγώ στα δύσκολα, δεν είμαι ποντίκι να φύγω πρώτη κι ότι θα καθίσω δίπλα σου… κι έκατσα δίπλα σου…. Θα πρέπει όμως να σου θυμίσω ότι επί των ημερών σου «κάηκε ο δίσκος της ΔΗΠΕΑΠ»… κι ότι εσύ προσωπικά πήγες επάνω και μάζεψες όλα τα στοιχεία!

Μάζεψες δήμαρχε, αποκάλυψε η κ.Μουχτούρη, τα αρχεία, τα βιβλία, το χρηματοκιβώτιο (της επιχείρησης)… αυτά τα πήρες και όλο τον καιρό διατελούσες εσύ στην ουσία πρόεδρος (της ΔΗΠΕΑΠ)… σ΄ότι δε αφορά τον υπολογιστή (της επιχείρησης ο σκληρός δίσκος του οποίου κάηκε), συνεργάτης σου στενή και αναπληρώτρια δημάρχου (Ελευθερία Παπαδοπούλου κτηνίατρος) τον κατέβασε κάτω στο υπόγειο!

Τα στοιχεία λοιπόν του υπολογιστή, συνέχισε η κ.Μουχτούρη, Υπήρχαν! τα Είχες!! και μπορούσες – Εάν ήθελες την κάθαρση να τα είχες καταθέσει ώστε να προχωρούσε η υπόθεση!!!

Αλλά δήμαρχε, είπε η κ.Μουχτούρη, τους ανθρώπους για τους οποίους έλεγες ότι «έχουν σκελετούς στα συρτάρια», τους κάλεσες μετά να συνεργαστούμε ΜΑΖΙ το 2014!

Είστε υπόλογος κ. δήμαρχε, κατέληξε η κ.Μουχτούρη, και θα μας πείτε τις κινήσεις που κάνατε τότε!! και «δεν θα τα πληρώσουν οι κυρίες και οι κύριοι που είναι εδώ γιατί είναι ΑΝΑΝΔΡΟ!!!».

Απάντηση