Κώστας Κουβόπουλους: «Το σχέδιό τους δεν ήτανε να το παραδώσουνε το 2025, το σχέδιό τους ήτανε να μην το παραδώσουνε ούτε το 2525».

0
kouvopoulos 01

 

Μου έκανε εμένα μία προσωπική, απαράδεκτη επίθεση. Δεν ήθελα να του απαντήσω, τα ξέρει ότι δεν είναι έτσι, όμως αυτά θα τα δώσει τώρα, θα δικαιολογηθεί στο δικαστήριο. Δεν απήντησα για να μην μου ξεφύγουν τίποτα λέξεις οι οποίες θα το είχε εκμεταλλευτεί, απλά λέω ότι επιφυλάσσομαι όσα κατέθεσε να τα δικαιολογήσει στα δικαστήρια και στα ποινικά και στα αστικά. Γιατί ξέρει ότι όταν εγώ ξεκινώ, δεν σταματώ.

Είπαν μερικοί εδώ ότι δεν κινδυνεύει το Σιστοβάρη. Ναι τώρα μπορεί να μην κινδυνεύει, να κινδυνεύει λίγο, εάν όμως εγώ δεν είχα ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες επί 4 χρόνια ολόκληρα, θα γνώριζε κανένας από σας τι εστί Σιστοβάρης; Ο πιο πολύς ο κόσμος έλεγε ότι το έφτιαξε ο Δήμος και το έχει νοικιάσει στον Σαμουρέλη. Αυτό πιστεύανε οι πιο πολλοί, αυτό που λέγανε. Μα μου λέγανε δεν ήταν του Δήμου και το έχει νοικιάσει ο Σαμουρέλης;

Απλά ένα πράγμα θα πω. Ξέρετε κανέναν επιχειρηματία να διαθέτει 2.500.000.000 σε μια επένδυση για 15 χρόνια, 12 πόσα είναι, να κάνει απόσβεση. Γιατί τα 2.500.000.000 τα είπε ο κ. Σαμουρέλης σε εφημερίδα τοπική που την έχω, που έδωσε συνέντευξη. Και λέει ότι ξόδεψα 2.500.000.000 για να φτιάξω το οικοδόμημα αυτό. Μα πέστε μου εσείς, ένας από σας, θα είχε 2.500.000.000 δραχμές, μιλάμε για δραχμές τώρα, 2.500.000.000 δραχμές να τις βάλει εκεί για να κάνει απόσβεση από τώρα, είναι ’12, από το ’10 ξέρω εγώ, το ’08, πότε το έκανε; Μέχρι το 2025, 15 χρόνια; Πορτοκαλάδες και μακαρονάδες πουλάει. Και δεν είναι κανένας χαζός, είναι πανέξυπνος επιχειρηματίας. Άρα λοιπόν το σχέδιό τους δεν ήτανε να το παραδώσουνε το ’25, το σχέδιό τους ήτανε να μην το παραδώσουνε ούτε το 2525.

sistovari 04Ξέχασε ο κ. τέως Προϊστάμενος, ότι εκεί έκανε την δεξίωση της κόρης του, του γάμου της κόρης του και όπως δήλωσε στο δικαστήριο, εκεί θα κάνει και την δεξίωση της επόμενης γυναίκας. Ξέχασε ο τέως Προϊστάμενος, ότι σε μία μήνυση που μου έκανε, για συκοφαντική δυσφήμιση, μία δίκη που κράτησε 6 μήνες, δεν είναι υπερβολή αυτό που σας λέω, κράτησε 6 μήνες και θα το ξέρετε, ανέτρεψε το κατηγορητήριο και από συκοφαντική δυσφήμιση έγινε εξύβριση, απλή εξύβριση διά του τύπου. Δηλαδή και αν μια κοινή γυναίκα την πεις κοινή και σου κάνει μήνυση, τα ίδια θα δικαστείς.

Είπε όμως στο δικαστήριο, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ότι παράνομα κατεδαφίστηκε η βίλα, χωρίς άδεια. Είπε όμως στο δικαστήριο ότι εγώ τιμωρούμαι διότι τους είπα συμμορία, συμμορίτες. Και είπα κύριε Πρόεδρε, πως θέλατε να τους πω; Όμιλος Ρόταρη ή οι Άγγελοι του Τσάρλι. Είπε το δικαστήριο…

Είπε το δικαστήριο ότι παράνομα ανεγέρθηκε το κτίριο αυτό. Είπε το δικαστήριο ότι η Νομική Υπηρεσία δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Και είπε το δικαστήριο ότι εγώ ματαίωσα τις διώξεις και τις επιδιώξεις των ιδιοκτητών τώρα. Αυτά ο κ. τέως δεν τα είπε. Και δεν είναι εδώ να τα ακούσει, την έκανε γωνία.

Έχει καταντήσει ο κ. τέως, που θυμίζει, αρχίζει και μοιράζει επιστολές. Όσοι από εσάς πάτε στις εκκλησίες θα δείτε στον Απόστολο που διαβάζει, του Αποστόλου Παύλου προς Εφεσίους επιστολή, προς Γαλάτες, προς Κορινθίους, ο ίδιος τώρα έχει γίνει ο σύγχρονος Απόστολος Παύλος και μας μοιράζει επιστολές. Στέλνει επιστολές σε εμένα, στέλνει επιστολές στο Δήμαρχο. Δεν θα πλατιάσω, θα τελειώσω.

Θέλω να πω κάτι. Μέσα στη διαθήκη, αν την διαβάσετε, ο διαθέτης και για εμένα είναι μεγάλος ευεργέτης του Δήμου, έχει μία υποσημείωση. Και λέει, ότι παρακαλώ κάθε χρόνο την ημέρα, τώρα ή της γιορτής μου ή του θανάτου μου, να μου γίνεται μνημόσυνο. Νομίζω λοιπόν, κύριε Δήμαρχε για εσάς τα λέω, δεν με ακούς, τι είσαι ο Μέγας Ναπολέων είσαι; Με άλλον μιλάς, σε άλλους υπαγορεύεις και σε άλλον κοιτάς;

Λοιπόν, γράφει μέσα ότι παρακαλεί να του γίνεται ένα μνημόσυνο. Νομίζω ότι κύριε Δήμαρχε, απευθύνομαι σε εσάς και σε εσάς συνάδελφοι, ότι κάποια στιγμή πρέπει οι άλλοι, οι δικοί του, δεν λέει ποιοι να το κάνουν το μνημόσυνο αυτό, διαβάστε την διαθήκη, απλά αναφέρει μια παράκληση. Νομίζω λοιπόν εμείς σαν κληρονόμοι, έχουμε ηθική υποχρέωση κάθε χρόνο να του κάνουμε ένα μνημόσυνο. Δεν είναι κάτι που θα στοιχίσει. Έτσι δεν είναι; Είναι ψιλοπράγματα. Το λέω σε εσάς κύριε Δήμαρχε να το κάνουμε.

Διότι υπάρχει πιθανότητα, προσέξτε, κύριε Δήμαρχε, υπάρχει πιθανότητα, ο τέως Προϊστάμενος να πει ότι ο Δήμος δεν εξεπλήρωσε τον όρο της διαθήκης. Και να κάνει αγωγή να μας διακηρύξει έκπτωτους, γιατί γράφει μέσα η διαθήκη, αν δεν το ξέρετε και δεν το είπε αυτό, γράφει μέσα η διαθήκη ότι σε περίπτωση που υπάρξει διένεξη μεταξύ των συγκληροδόχων, αυτός ο οποίος προσφεύγει στο δικαστήριο θα κηρύσσεται έκπτωτος. Όχι χάσει τη δίκη, δεν λέω να χάσει τη δίκη. Όποιος δεν προσφύγει στον Σύλλογο των Γουναράδων, γιατί ο συγχωρεμένος ο Σιστοβάρης ήτανε γουνοποιός, όποιος δεν προσφύγει στο Σύλλογο των Γουναράδων, υπάρχει…

Δυο λεπτά, ενημέρωση κάνω. Λοιπόν εάν δεν προσφύγει στο Σύλλογο και προσφύγει στα δικαστήρια, να κηρύσσεται έκπτωτος της διαθήκης. Ο τέως Προϊστάμενος δεν το έκανε αυτό στο Συμβούλιο, δεν ενημέρωσε ούτε το Συμβούλιο, ούτε τους Προϊσταμένους του, με αποτέλεσμα ο Σιστοβάρης και ο Σαμουρέλης να κάνουν αγωγή και να ζητούν την έκπτωση του Δήμου, διότι δεν ετήρησε τη διαθήκη. Και τώρα εκδικάζεται η έφεση που κάνανε.

Άρα λοιπόν επειδή κανένας δεν μπορεί να προδικάσει απόφαση δικαστή, γιατί πως ξύπνησε, αν έφαγε ξύλο από την γυναίκα του ή όχι, μην είμαστε σίγουροι ότι το έχουμε δέσει. Και πάλι με παράλειψη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, αυτό έστω και λίγο ή πολύ, κινδυνεύει. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση