Κολυμβητήριο : Δεν πάει άλλο… μ’ έχεις τρελάνει και δεν ξέρω τι να κάνω.

0

Η νεοσύστατη επιτροπή περιοίκων πέριξ του χώρου που βρίσκεται το επί 31 χρόνια ανολοκλήρωτο κολυμβητήριο κάλεσε τους πολίτες στον εν λόγω χώρο σε λαϊκή συνέλευση το μεσημέρι της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2016 με πανό που έγραφε «Κολυμβητήριο : Δεν πάει άλλο…» κι εμείς στο «Σχολιαστή» θυμηθήκαμε το παλιό τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που ταιριάζει απόλυτα με την περίσταση.
Κύριο αίτημα της επιτροπής και των περιοίκων είναι η αξιοποίηση του χώρου μέχρι την ολοκλήρωση (;) του κολυμβητηρίου, δηλαδή να δοθεί ο υπαίθριος χώρος στους κατοίκους , κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναψυχή.
Η επιτροπή κάλεσε τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης που έδωσαν τον παρόν στη συνέλευση και στους πολίτες που τους υποδέχθηκαν αρκετά «θερμά».

kol_sineleusi_05
Συγκεκριμένα δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι που διέκοπταν τους ομιλητές ή που δυσανασχετούσαν – και με το δίκιο τους – με τις απόψεις που εκφράζονταν σχετικά με το θέμα ή με τις κοκορομαχίες για το ποια δημοτική αρχή έπραξε περισσότερα ή λιγότερα. Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου, όπως φάνηκε, δεν μπορεί στις μέρες που διανύουμε να μετριαστεί με φληναφήματα και «λόγια του αέρα».

Ο έμπροσθεν χώρος του κολυμβητηρίου που οι κάτοικοι απαιτούν τη διαμόρφωσή του σε χώρο αναψυχής
Ο έμπροσθεν χώρος του κολυμβητηρίου που οι κάτοικοι απαιτούν τη διαμόρφωσή του σε χώρο αναψυχής

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος υπενθύμισε στον κόσμο ότι ο χώρος έχει καθαριστεί κατ’ επανάληψη, ότι βελτιώθηκε η περίφραξη που περιβάλλει το υπό ανέγερση κολυμβητήριο, ότι έχουν πραγματοποιηθεί επισκευές στα πεζοδρόμια των γύρω οδών – εργολαβία που θα επαναληφθεί σύντομα για να ολοκληρωθούν τα όποια επιπλέον αναγκαία τμήματα – και ότι επί της Δημαρχίας του το πρώτο βήμα που έγινε ήταν να ελεγχθεί η στατικότητα του υπάρχοντος οικοδομήματος.
Ο κ. Σταθόπουλος προσπάθησε να εξηγήσει στους πολίτες ότι οι διαδικασίες του Δημοσίου είναι «σχετικά» αργές κι ενημέρωσε για το πλάνο της διοίκησης που μιλάει για την ανάθεση μελέτης βιωσιμότητας – αναφορικά με το κόστος λειτουργίας του, διευκρίνισε ότι η μελέτη – κατασκευή θα αφορά μικρότερη δεξαμενή, διαστάσεων 33Χ25m από 50Χ25m που είναι σήμερα ενώ στις αρχές του 2018 πιθανόν να ξεκινήσουν οι εργασίες με πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

kol_sineleusi_05
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι μέχρι την αποπεράτωση του έργου θα γίνουν εργασίες για «αξιοπρεπή» περίφραξη, όπως και ο έμπροσθεν χώρος θα αποδοθεί στους κατοίκους υπό τη μορφή ενός ελεύθερου χώρου με παγκάκια και φυτεμένα δένδρα.
Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς εξέφρασε ότι ο ίδιος από το 2007 μιλάει για κατασκευή του κολυμβητηρίου στα 23 αναξιοποίητα στρέμματα της περιοχής των Πευκακίων ενώ για πρώτη φορά ταυτίστηκε με την πρόταση του κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου που κάνει λόγο για κοινή κατασκευή και χρήση κολυμβητηρίου με τον Δήμο Χολαργού – Παπάγου.
Με τη σειρά του ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος αφού επανέλαβε την πρότασή του για «κοινό κολυμβητήριο» στη συνέχεια υπενθύμισε ότι το κολυμβητήριο δεν κατασκευάστηκε και λόγω κάποιων περιοίκων που είχαν υποβάλλει ενστάσεις με αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι διαδικασίες.
Από τις παρατάξει της Αριστεράς, ο Ανδρέας Γκιζιώτης μίλησε για την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» περί «μικρού» και φιλικού στο περιβάλλον κολυμβητήριο, ενώ ο από το Φυσάει Κόντρα ο Θάνος Ανδρίτσος χαιρέτησε τη συμμετοχή του κόσμου και δήλωσε ότι οικονομικοί πόροι μπορούν να βρεθούν αρκεί η λαϊκή συμμετοχή να τους διεκδικήσει.
Οι ομιλίες των αιρετών παρότι έφτασαν στο τέλος τους, απ’ ότι φαίνεται η επιτροπή κατοίκων θα δώσει συνέχεια στο ζήτημα και εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ