Κλωνοποίηση σκύλων κατά παραγγελία !

0

Η εταιρεία Sooam Biotech Research Foundation με έδρα την Σεούλ στη Ν. Κορέα ειδικεύεται στον τομέα της κλωνοποίησης ζώων και ιδιαίτερα σκύλων και από την ίδρυση της εταιρείας το 2006 μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν κλωνοποιηθεί περίπου 900 σκύλοι και οι παραγγελίες συνεχώς αυξάνονται αφού πολλοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν να αποχωριστούν το αγαπημένο τους τετράποδο και αναζητούν μεθόδους να διατηρήσουν τον καλύτερο τους φίλο «εν ζωή» και γι’ αυτό η εταιρεία από την Ν. Κορέα δίνει λύσεις.
Πίσω από τις γυάλινες πόρτες και μέσα στα κλουβιά στους χώρους της εταιρείας βρίσκονται beagle, poodle και άλλες ράτσες που περιμένουν για να ξεκινήσουν το ταξίδι προς τα αφεντικά τους και είναι ενδεικτικό ότι ένας πελάτης από την Εγγύς Ανατολή παρήγγειλε πέντε Σαλούκι (περσικό λαγωνικό) με κόστος μισό εκατομμύριο δολάρια, αφού οι πελάτες που περιμένουν την «ανάσταση» του κάποτε λατρεμένου τους κατοικίδιου θα πρέπει να διαθέτουν και το αντίστοιχο ποσό που κοστίζει περίπου 100.000 δολάρια, δηλαδή γύρω στα 90.000 ευρώ.
Στη διαδικασία της κλωνοποίησης οι ερευνητές παίρνουν το DNA από το κύτταρο ενός σκύλου-δότη και το μεταφέρουν σε ένα ωάριο από το οποίο έχουν αφαιρέσει προηγουμένως τον πυρήνα και το έμβρυο που δημιουργείται στο εργαστήριο τοποθετείται στη μήτρα ενός άλλου ζώου, το οποίο το κυοφορεί και το γεννά.
Η εν λόγω μέθοδος βρίσκει αντίθετες τις φιλοζωικές οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι τα ζώα υποβάλλονται σε διαδικασίες επίπονες μέχρι και βάναυσες. Ωστόσο η εταιρεία δεν κλωνοποιεί ζώα μόνο προς ευχαρίστηση των ανθρώπων αλλά και για ειδικούς σκοπούς. Για παράδειγμα κλωνοποιούνται σκύλοι για την αστυνομία ή το στρατό αλλά και γουρούνια και σκύλοι φορείς συγκεκριμένων ασθενειών πάνω στο οποία δοκιμάζονται φάρμακα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ