Καταδίκη του πρώην Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου από τον Σωτήρη Παπαμιχαήλ.

0

Η πρωτόδικη καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμηση σε ποινή φυλακίσεως 10 μηνών του πρώην Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου από τον Σωτήρη Παπαμιχαήλ για συκοφαντική δυσφήμηση είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης των δύο ανδρών, των οποίων η «κόντρα» ξεκίνησε το 2007.
Συγκεκριμένα ο τότε πρόεδρος της ΔΗΠΕΑΠ κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ είχε διαγραφεί από την παράταξη του τότε Δημάρχου κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου για τη δυναμική στάση του πρώτου στην υπόθεση Σιστοβάρη και στην αδειδότηση του καταστήματος DaVinci.
Η υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμησης αφορούσε συκοφαντικές δηλώσεις του πρώην Δημάρχου στην απολογιστική διαδικασία της Δημοτικής Αρχής τον Ιανουάριο του 2012 κατά του Σωτήρη Παπαμιχαήλ.
Σήμερα με ανακοίνωσή του ο κ. Παπαμιχαήλ σχολιάζει τη δικαστική απόφαση δηλώνοντας τα εξής:
«Η σημερινή καταδίκη του τέως Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ι. Γιαννακόπουλου σε ποινή φυλακίσεως δέκα (10) μηνών, έναντι Εισαγγελικής Προτάσεως ενός έτους, για συκοφαντική δυσφήμηση μου, δεν πρέπει να ευχαριστεί κανέναν.
Τούτο διότι αποδεικνύει ότι ορισμένα τοπικά πολιτικά πρόσωπα, τα οποία μάλιστα έχουν θητεύσει ως πρώτοι πολίτες της πόλης μας, επιμένουν σε ακατονόμαστες ύβρεις και εξόφθαλμα ψεύδη, προς πάσα κατεύθυνση.
Είμαι βέβαιος ότι η συμμορφωτική και επανορθωτική λειτουργία της Ποινικής Δικαιοσύνης, δεν θα χρειαστεί να αξιοποιηθεί εκ νέου, εκτός εάν επαναληφθούν υβριστικές, δυσφημιστικές και συκοφαντικές συμπεριφορές».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ