Η κεντρική πλατεία της πόλης δεν είναι πάρκινγκ αυτοκινήτων!

0
bara plateias

Ωστόσο, η πλήρης απαγόρευση των αυτοκινήτων πάνω στην πλατεία ποτέ δεν επετεύχθη καθώς κάποιοι εξαιρετέοι του κανόνα «απέκτησαν» κοντρόλ για τον έλεγχο της μπάρας με αποτέλεσμα να μπορούν να σταθμεύουν. Επιπλέον οι κληρικοί της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής είχαν μιλήσει για την ανάγκη το αυτοκίνητο της νύφης (σε εκδηλώσεις γάμων) να μπορεί να σταθμεύει ακριβώς έξω από την εκκλησία.
 Η μοναδική ίσως σοβαρή ανάγκη για να σταθμεύσει αυτοκίνητο στην πλατεία είναι οι κηδείες που τελούνται και η μεταφορά των κασσών στο κοιμητήριο.
Η πρώτη ζημιά στη μπάρα της πλατείας σημειώθηκε στα τέλη του Αυγούστου 2015 ενώ η δεύτερη, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016. Όπως και την πρώτη φορά, έτσι και τη δεύτερη, η διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου επιδιόρθωσε τις ζημιές, δηλαδή εμείς όλοι πληρώσαμε τη σπασμένη μπάρα. Μπορεί τα χρήματα να μην είναι πολλά, όμως η φιλοσοφία του Δημάρχου να επιτρέπει σε λίγους και μόνο να σταθμεύουν, για «ειδικούς λόγους» δε δικαιολογεί ότι όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να πληρώνουμε την μπάρα των «λίγων». Πόσο μάλλον να πληρώσουμε κάποια στιγμή την ανάπλαση αυτής από τις ζημιές που θα έχει προκαλέσει το βάρος των αυτοκινήτων στις πλάκες.
Είτε λοιπόν θα πληρώνουν την μπάρα και τις ζημιές αυτοί που χρησιμοποιούν την πλατεία ως πάρκινγκ, είτε θα θέσει η διοίκηση ένα τέλος σ’ αυτή την παρωδία, της χρησιμοποίησης της κεντρικής πλατείας της πόλης ως χώρο στάθμευσης.
Είναι ανεπίτρεπτο μια πλατεία να μετατρέπεται σε πάρκινγκ και παρότι η διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου σε αρκετούς τομείς έχει επιδείξει μια σοβαρότητα προετοιμασίας και εκτέλεσης εργασιών με σχεδιασμό και πολλές φορές αποτελεσματικότητα,  στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει φερθεί «τσαπατσούλικα».
Μπορεί ο Δήμαρχος και τις δύο φορές να έχει κάνει «έκκληση σεβασμού και υπεράσπισης της αισθητικής και τη λειτουργίας της Κεντρικής Πλατείας της πόλης μας» αλλά και ο ίδιος ουσιαστικά δεν τιμά τα δικά του λόγια.
Η υπεράσπιση της αισθητικής της πλατείας θα επιτευχθεί όταν κανένα αυτοκίνητο δεν θα παρκάρει σε αυτή και λύση σ’ αυτό το ζήτημα είναι ο παράδρομος της Λεωφόρου Μεσογείων που σε απόσταση λίγων μέτρων από την πλατεία αποτελεί και χώρο στάθμευσης. Τέλος οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ακριβώς πίσω από την εκκλησία βρίσκεται το Δημοτικό πάρκινγκ.

Απάντηση