Η Γαλλία που αντιστέκεται…

0

Διαδηλώσεις τριών εβδομάδων, βιώνει η Γαλλία, κατά των εργασιακών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ, η κορύφωση των οποίων είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί και συλλήψεις κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στην πρωτεύουσα του Παρισιού.
Το κίνημα Nuit Debout (‘Όλη Νύχτα στο Πόδι’) ξεκίνησε ως διαμαρτυρία κατά της αντεργατικής πολιτικής του κράτους και έχει εξελιχθεί  σε ένα κίνημα  αγανακτισμένων σαρώνοντας τη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ εξαπλώνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Σχετικά με την πορεία της Παρασκευής 22 Απριλίου 12 άτομα συνελήφθησαν και όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας θα ακολουθηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες και όλοι οι συλληφθέντες στο εξής θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου, όπως αναφέρει η Le Figaro.
“Μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα, παρά τις εκκλήσεις προς το πλήθος να διαλυθεί, οι συγκρούσεις πολλαπλασιάστηκαν και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων” τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας και προσέθεσε ότι υπήρξαν και κάποιοι τραυματίες στη διάρκεια των συγκρούσεων.
Πηγή: enallaktikos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ