Η Αγία Παρασκευή αποκτά ένα νέο σχολείο.

0

Τον Απρίλιο του 2018 εκτιμάται ότι οι εργασίες για το νέο σχολείο και συγκεκριμένα το καινούργιο Επαγγελματικό Λύκειο στο χώρο των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μπαρμπίκα» στην περιοχή του Τσακού θα έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Το υπερσύγχρονο σχολείο των 11.000 τ.μ. που έχει δύο εισόδους και συγκεκριμένα επί των οδών Παπαφλέσσα (η μία είσοδος) και Λυκείου (η δεύτερη είσοδος) δεν έχει να «ζηλέψει» τίποτα από ένα ιδιωτικό κολλέγιο ή οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο χώρο σπουδών.

Αυτό διότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές όπως εργαστήρια, θέατρο, υπόγεια πάρκινγκ, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϋ, φυτεύσεις πρασίνου, πέργκολες κλπ και θα μπορεί να υποδεχτεί τα 400 και πλέον παιδιά τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το υπό κατασκευή από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ ) νέο Επαγγελματικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής (πρώην Μπαρμπίκα) επισκέφθηκαν την Τρίτη 16/1/18 ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και η Πρόεδρος των ΚΤ.ΥΠ Ιωάννα Κοντούλη, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πανο Γκόνη, τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Α. Μπασακίδου-Καράμπελα και Βασ. Τραυλό και τον Διευθυντή Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας Αθ. Φαλούκα.

Κατά την επίσκεψη, διαπιστώθηκε εξαιρετική πρόοδος των εργασιών, οι οποίες όπως ενημέρωσε ο υπεύθυνος της εργολαβίας Κ. Καραγιάννης, θα ολοκληρωθούν εντός του προσεχούς Απριλίου. Στο χώρο υπήρξε, επίσης, μια απρόσμενη και ευχάριστη συνάντηση καθώς ομάδα μαθητών-καθηγητών του Λυκείου μετέφεραν το ψηφιδωτό λογότυπο «1ο ΕΠΑΛ», που δημιούργησαν από σπασμένα κεραμικά και πλακίδια, για να ενσωματωθεί σε εμφανή θέση στο νέο Σχολείο.

Στο νέο σχολείο οι μαθητές με την κ. Κοντούλη κρατάνε το ψηφιδωτό λογότυπο που γράφει «1ο ΕΠΑΛ»

Υπενθυμίζουμε ότι η επίλυση του προβλήματος της αποπεράτωσης του ΕΠΑΛ, που ταλαιπωρούσε τη Σχολική Κοινότητα της πόλης από το 2008, υπήρξε αποτέλεσμα της στενής και ουσιαστικής συνεργασίας της Δημοτικής αρχής και ειδικότερα της Αντιδημαρχίας Παιδείας με την παρούσα Διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που είχαν δώσει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και οι πρόεδροι των Σχολικών επιτροπών ένα χρόνο πριν διατυπώνοντας τότε την πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αντιστοίχως την άποψη που είχε εκφράσει ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ανδρέας Γκιζιώτης για το θέμα.