Εθνικό Κληροδότημα «Σιστοβάρη» (νυν “DaVinci”): «Συζητήσεις για υπέρ του Δήμου σύντομη λύση ή αφορμή για προεκλογικές κορώνες;».

0
x 00146

Η πρώτη σημαντική εξέλιξη ήταν η σε πρώτη βαθμό καταδίκη του κ. Λάμπρου Σαμουρέλη σε οκτάμηνη φυλάκιση για την άνευ αδείας κατεδάφιση της βίλας, μετά
από μήνυση που είχε καταθέσει μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβούλιου ο τ. δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί ο μύθος που περιέφεραν τα έμμισθα παπαγαλάκια του ενοικιαστή που ισχυρίζονταν ότι η βίλα δεν είχε κατεδαφιστεί!

 

Η δεύτερη σημαντική εξέλιξη προέκυψε από το αποτέλεσμα της δίκης στην οποία ο δικηγόρος του δήμου κ. Δημήτριος Παναγούλης είχε μηνύσει τον κ. Κώστα Κουβόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου, για τα όσα εκείνος είχε αναφέρει σε συνέντευξη του στον «Σχολιαστή», μια μήνυση που στράφηκε και κατά του εκδότη Χρήστου Α. Μπαλωτή και του υπευθύνου για τα δημοσιεύματα του Ανδρέα Χ. Μπαλωτή.

Στη συγκεκριμένη λοιπόν δίκη, η οποία εξελίχθηκε σε μια καθαρά πολιτική δίκη, στο σκεπτικό της αθώωσης των δημοσιογράφων Χρήστου και Ανδρέα Μπαλωτή, το δικαστήριο μετά τα στοιχεία που προσκόμισαν μαζί με τον κ. Κώστα Κουβόπουλο (ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για «Απλή δυσφήμιση» επειδή χρησιμοποίησε εναντίον του κ. Παναγούλη οξείς χαρακτηρισμούς), αποφάνθηκε ότι η βίλα είχε κατεδαφιστεί παράνομα (άνευ σχετικής αδείας), ότι το «τερατούργημα» είχε οικοδομηθεί χωρίς άδεια κι ότι «Κακώς» η τότε διοίκηση των «Γιαννακόπουλου –Κρητικίδη» είχε χορηγήσει άδεια λειτουργίας (με εξαίρεση τον μειοψηφήσαντα δικηγόρο Σωτήρη Παπαμιχαήλ που διαγράφηκε από τους «Μαζί») αφού το παράνομο οικοδόμημα ξεφεύγει των ορίων της «Τακτικής διαχείρισης» όπως αυτή είχε οριστεί από το Διοικητικό Εφετείο.

Κι ενώ όλοι περιμένουν να ανακληθεί η παρανόμως εκδοθείσα άδεια λειτουργίας του «davinci» αφού ο κληροδόχος που το κληροδότησε στο δήμο μας, ήθελε στο χώρο αυτό ο δήμος να εγκαταστήσει δραστηριότητες πολιτιστικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα κι όχι καφετέρια και εστιατόριο για ιδιοκτήτες Ferrari… στις 10 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Κουβόπουλου συζήτηση για τους χειρισμούς και τις ενέργειες της Νομικής υπηρεσίας του δήμου στην επίμαχη υπόθεση, λες και οι ευθύνες βάρυναν τους υπαλλήλους κι όχι τους Αιρετούς οι οποίοι τους εντέλουν στο «Πως» θα χειριστούν την κάθε υπόθεση.

Εμείς ήμασταν παρόντες, καταγράψαμε την ανάλυση της υπόθεσης από τον έγκριτο δικηγόρο κ. Κώστα Μπάκα, τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, τις τοποθετήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων, τις θέσεις του δικηγόρου του δήμου κ.Δημήτρη Παναγούλη και του δημάρχου και σας τις παρουσιάζουμε στην κατηγορία «Θέματα Πόλη – Σιστοβάρη 2012» με την ευχή η επόμενη συζήτηση να γίνει με θέμα την ουσιαστική προστασία του κληροδοτήματος για το καλό της πόλης κι όχι την εκτόξευση προεκλογικών πυροτεχνημάτων…

 

Απάντηση