Εγκρίθηκαν οι εργασίες αποπεράτωσης του σχολικού συγκροτήματος «Μπαρμπίκα»!

0

Την ολοκλήρωση του σχολικού συγκροτήματος στο χώρο του πρώην Λυκείου «Μπαρμπίκα» αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) στις 2 Ιουνίου 2016.


Συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση των όρων του σχεδίου της διακήρυξης, των οικονομικών & συμβατικών τευχών και της δημοπράτησης του έργου 1ο και
2ο ΤΕΕ & ΣΕΚ Αγίας Παρασκευής, Αναθεώρηση της υπ. Αριθμ. 383/19-06-2007 Οικοδομικής Άδειας – Οικοδομικές εργασίες & Η/Μ εγκαταστάσεις, προϋπολογισμού μελέτης 5.192.000,00 €» και τη χρηματοδότησή του από τις Πιστώσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (Ε.Τ.Επ) και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε).
Όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερα τεύχη τα 11 στρέμματα του χώρου φιλοξενούν εδώ και πολλά χρόνια ένα ανολοκλήρωτο κτιριακό συγκρότημα που προορίζεται να φιλοξενήσει τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής.
Για όποιον έχει δει το ΕΠΑΛ που φιλοξενεί σήμερα τους μαθητές αναρωτιέται γιατί τόσα χρόνια δεν έχει δοθεί ένα αξιοπρεπές περιβάλλον στα παιδιά της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.
Έτσι λοιπόν, η θετική αυτή εξέλιξη για την ολοκλήρωση του έργου στο χώρο του πρώην Λυκείου Μπαρμπίκα δρομολογεί τη λύση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλαιπωρεί τη Σχολική Κοινότητα της πόλης από το 2008 και υπήρξε αποτέλεσμα της αλλαγής της διοίκησης των ΚΤΥΠ όπως και της στενής και ουσιαστικής συνεργασίας αυτής με τη Δημοτική αρχή.
Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πάνος Γκόνης κάλεσαν για ενημέρωση στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Α. Μπασακίδου-Καράμπελα και Β. Τραυλό, τον Δ/ντή του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Καζαντζόπουλο και τους Υποδ/ντές Κ. Ντάβο και Α. Μπίκου, την Δ/ντρια του ΕΚ Μ. Κριεμπάρδη την πρόεδρο Ε. Ματιάτου-Χατζοπούλου, τον αντιπρόεδρο Α. Παπάζογλου και τα μέλη του ΔΣ Μ. Καρακατσάνη και Μ. Μητσάκη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, η οποία όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε για την επίλυση του θέματος. Οι μαθητές εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο του 15/μελούς Χρήστο Τοτόση, από τον οποίο ζητήθηκε να μεταφέρει σε όλους τους μαθητές το μήνυμα ότι η λύση κατέστη εφικτή κατόπιν της ισχυρής διεκδίκησης των ίδιων και ότι τους αφιερώνεται από τη Δημοτική αρχή η
επιτυχής εξέλιξη.