Γιάννης Σταθόπουλος: «Τα Πευκάκια αλλάζουν «πρόσωπο» το 2016».

0
pita peukakia 2016 01

Ο Γιάννης Σταθόπουλος στην αρχή της ομιλίας του, ευχαρίστησε το Σύλλογο για τη συμμετοχή του στις γιορτές των Χριστουγέννων – Νέου Έτους,  έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Πρόεδρο του Συλλόγου Μιχάλη  Μιχαηλίδη και προχώρησε σε μια σύντομη αναφορά των παρεμβάσεων που έγιναν το 2015 στην περιοχή, όπως η ολοκλήρωση της ανάπλασης και πιστοποίησης της Παιδικής Χαράς οδών Εθν. Μακαρίου και Αγ. Αναργύρων, ο καθαρισμός του χώρου των 23 στρεμμάτων (Αθλητικό Κέντρο) και σε διάφορα οικόπεδα, η συνέχιση των νομικών διαδικασιών για τα διεκδικούμενα οικόπεδα από το Δήμο Παιανίας, επισκευές φθορών οδοστρωμάτων και ηλεκτροφωτισμού κ.λ.π.
Για το 2016 ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι «προχωρά» η προγραμματική σύμβαση του Δήμου με την Περιφέρεια για την κατασκευή αγωγών ομβρίων Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων ύψους 4,8 εκ. €…    ότι η λύση στο πρόβλημα των «όμβριων» στις οδούς Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων έχουν ενταχθεί σε αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας… ότι θ’ αξιοποιηθεί το σύνολο της μελέτης της Αττικής Οδού διαχωρίζοντάς τη ανάλογα με το μέγεθος της διατομής των αγωγών, προκειμένου οι μεγάλοι αγωγοί να μπουν σε συγχρηματοδοτούμενο και οι μικρότεροι σε εργολαβία του Δήμου με στόχο μέχρι το 2019 η κάλυψη δικτύου ομβρίων να φθάσει σε επίπεδο 50-60% από 14% που είναι σήμερα… ότι προχωρά η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του Παιδικού Σταθμού στο ΟΤ328 (οδός Αγ. Βασιλείου), προϋπολογισμού 1,4 εκ €… ότι εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2016 της Περιφέρειας το έργο των Διανοίξεων Οδών στα Πευκάκια, με την εκτέλεση του οποίου θα τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες διανοίξεων στην περιοχή… ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις αναφορικά με τη δημοπράτηση του έργου στο 6ο Γυμνάσιο στην Αγελάου και το 14ο Νηπιαγωγείο στο ΟΤ328, των οποίων έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες… ότι θα υπογραφεί μνημονίου συνεργασίας με το ΥΠΟΜΕΔΙ προκειμένου το Υπουργείο να αναλάβει το κόστος βαριάς συντήρησης της πεζογέφυρας Γελαδάκη και ο Δήμος μόνο τα λειτουργικά έξοδα, ούτως ώστε να λυθεί επιτέλους το θέμα της ηλεκτροδότησης και να δοθεί σε πλήρη χρήση η γέφυρα… ότι το υπουργείο δεσμεύτηκε για τη δημοπράτηση της 2ης πεζογέφυρας (από την οδό Ευαγγελιστρίας έως την οδό Χίου) εντός του 1ου τριμήνου του 2016… ότι η «Αττική οδός» θα προχωρήσει  το θέμα της ενίσχυσης της φύτευσης και διαμόρφωσης της αποψιλωμένης ζώνης απαλλοτρίωσης κατά μήκος της οδού Παναγούλη. .. ότι ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε την Παρασκευή η απόφαση για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και τον καθορισμό των όρων δόμησης για το οικόπεδο της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης… ότι  ο αύλειος χώρος του 9ου Δημοτικού έχει κατατεθεί ως αίτημα στην ΚΤΥΠ για το καλοκαίρι του 2016, ενώ το γήπεδο 5χ5 είναι ήδη ενταγμένο στον προϋπολογισμό μας, αλλά πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού… ότι η παιδική χαρά της οδού Αισώπου θα κατασκευαστεί εντός του τρέχοντος έτους, όπως και η πλατεία Ηλιάκη… ότι εντός του 2016 θα επισκευαστεί από τον ΠΑΟΔΑΠ το υπάρχον γήπεδο μπάσκετ στο ΟΤ451… ότι εντός του έτους προγραμματίζονται  ενέργειες για την αγορά ιδιόκτητου αμαξοστασίου σύγχρονου, εξοπλισμένου και  αδειοδοτημένου… ότι θα επικαιροποιηθεί σύντομα την κυκλοφοριακή μελέτη του 2009, για να μειωθεί η διαμπερής κυκλοφορία και να γίνουν μονοδρομήσεις όπου απαιτείται…
«Εργαζόμαστε σκληρά, είπε ο Γιάννης Σταθόπουλος,  και  από φέτος το σχέδιό μας για την πόλη παίρνει πλέον «σάρκα και οστά» καθώς αναγνωρίζουμε ότι τα Πευκάκια είναι μια περιοχή στην οποία χρόνια τώρα  εκκρεμούν βασικές υποδομές.
Στόχος μας είναι να δούμε τα Πευκάκια να αλλάζουν πρόσωπο. Σας καλούμε να είστε δίπλα μας και να υποστηρίζεται τις συμμετοχικές διαδικασίες που θα βοηθήσουν να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί την πόλη που θέλουμε.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, κατέληξε ο δήμαρχος,  εγκρίνεται ο Στρατηγικός Σχεδιασμός 2015-2019 και θα μείνει για τις τελευταίες 15 μέρες σε διαβούλευση πριν ξεκινήσει η δεύτερη φάση του χρονικού προγραμματισμού και της κατανομής των πηγών χρηματοδότησης. Είναι κρίσιμο να καταθέσετε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας στη διαθέσιμη ηλεκτρονική διεύθυνση diavoulefsi@agiaparaskevi.gr

pita peukakia 2016 02

Απάντηση