Γιάννης Σταθόπουλος: «Εμείς δεν μηδενίζουμε κανέναν. Εσείς μηδενίζατε κύριε Γιαννακόπουλε στο παρελθόν την προηγούμενη διοίκηση του κ. Σιδέρη».

0
stathopoulos 2010

 

         Θα πως όμως εξαρχής, πριν φωνάξω τον κ. Παπαμιχαήλ ότι έχουμε απόλυτη διαφωνία με χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν. Και το είπα και στο δικαστήριο που κατέθεσα ως μάρτυρας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν χαρακτηρισμοί ούτε για συμμορίες, ούτε για βαριές εκφράσεις που είναι χαρακτηρισμοί, δεν έχει νόημα να τις επαναφέρω. Δεν είναι εδώ, πρέπει να αποφεύγουμε όλοι και το κάνουμε πολλοί, πιθανώς να το κάνουμε και εμείς ακόμη, τους χαρακτηρισμούς και τις δίκες προθέσεων. Εδώ κατατίθενται στοιχεία, κατατίθενται νομικές απόψεις, κατατίθενται συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία πρέπει κανείς εκεί να τοποθετείται και να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς.

        Από κει και πέρα θέλω να πω στον κ. Γιαννακόπουλο ότι κανένας δεν μηδένισε κανέναν. Εσείς μηδενίζατε κύριε Γιαννακόπουλε στο παρελθόν την προηγούμενη διοίκηση του κ. Σιδέρη. Είναι γνωστό ότι εσείς δημοσιεύσατε άρθρο, το απόλυτο μηδέν, ως αντιπολίτευση. Βεβαίως κάνατε χαρακτηρισμούς του απόλυτου μηδενός, έπρεπε να λέει, δεν έχει σημασία. Δεν μηδένισε κανένας κανέναν. Η κριτική η πολιτική για εσάς, έχει γίνει, είναι πολύ συγκεκριμένη. Πραγματικά δεν θέλω να επανέλθω εγώ απόψε, γιατί ειδικός αγορητής είναι ο κ. Παπαμιχαήλ.

Σωτήρης Παπαμιχαήλ

«Λοιπόν, η ειδική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση εκ μέρους του γνωστού συναδέλφου κ. Μπάκα, της νομικής και δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης Σιστοβάρη, τεκμηρίωσε με έναν απλό αλλά όχι αντιεπιστημονικό τρόπο, το πώς και το γιατί. Η υπόθεση και η εξέλιξη του κτήματος Σιστοβάρη απετέλεσε μία σύγκρουση του δημόσιου με το ιδιωτικό συμφέρον, στην οποία μέχρι στιγμής το ιδιωτικό συμφέρον έχει κατισχύσει του δημοσίου. Δεν είναι η ώρα να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες. Οι πολιτικές ευθύνες αποδίδονται κατά την διάρκεια των τετραετιών και στο τέλος και οι συμπολίτες μας έχουν αποδώσει αυτές τις ευθύνες.

papamixailΟι όποιες ολιγωρίες και ανεπάρκειες της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία πράγματι χειρίστηκε ένα πολύ δύσκολο θέμα, νομικά και δικαστικά πάρα πολύ δύσκολο, ακολουθούν τις πολιτικές αποφάσεις και επιλογές, οι οποίες έφεραν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Θέλω στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι η αιτιολογία την οποία ανέφερε ο συνάδελφος ο κ. Μπάκας, είναι ακριβώς η αιτιολογία που ο ομιλών, μόνος αυτός από την πλειοψηφία τότε, δεν υπερψήφισε την εισήγηση του τότε Δημάρχου κ. Γιαννακόπουλου, για την αδειοδότηση του καταστήματος του κ. Σαμουρέλη και αυτό βέβαια είχε μία συγκεκριμένη εξέλιξη και σε ότι με αφορά, αλλά και αυτό είναι το λιγότερο, είχε μια συγκεκριμένη εξέλιξη σε ότι αφορά την πόλη.

Αλλά, θέλω να επισημάνω, ότι υπήρξαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εγώ από την τότε πλειοψηφία και πάρα πολλοί από την τότε αντιπολίτευση, αλλά και πάρα πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι κινήθηκαν όπως ο καθένας μπορούσε, από το μετερίζι του, ώστε να αναδειχθεί η πραγματική βούληση του διαθέτη, αλλά και της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, που ήταν και παραμένει αυτός ο χώρος να αποτελέσει χώρο πρασίνου και πολιτισμού που δεν έχει η πόλη μας.

Οι προσπάθειες που τότε καταβλήθηκαν, συνεχίστηκαν και στην επόμενη περίοδο, είναι πραγματικά μεγάλη τιμή το γεγονός ότι ανήκω σε μια παράταξη, την ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, την πρώην ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, που με επικεφαλής τον Γιάννη τον Σταθόπουλο και όλα τα στελέχη της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, πρωτοστάτησαν σε αυτή την προσπάθεια.

Όπως ξέρετε η μήνυση για την παράνομη κατεδάφιση κατατέθηκε από τον τότε Δήμαρχο τον Αντώνη τον Σιδέρη, πολιτική αγωγή παραστάθηκα εγώ για τον κ. Σιδέρη και εν συνεχεία βέβαια ο Δήμος της Αγ. Παρασκευής και έτσι επήλθε η πρώτη καταδικαστική απόφαση κατά του κ. Σαμουρέλη για την παράνομη κατεδάφιση.

Λυπάμαι βέβαια που συνεχίζουν την απουσία τους ο πρώην Δήμαρχος και ο πρώην αναπληρωτής Δημάρχου, γιατί θα ήθελα πράγματι να ακούσουν το ερώτημά μου, το οποίο είναι, ποιοι άλλοι πάλεψαν για αυτήν την υπόθεση κατά τη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας, όταν ήρθε το θέμα αυτό στη δημοσιότητα.

Είμαι βέβαιος και κλείνω με αυτό κύριε Πρόεδρε και κύριοι Σύμβουλοι, ότι επειδή άλλαξε η οικονομική, κοινωνική και πολιτική περίοδος, στην συνέχιση της σύγκρουσης αλλά και στην επόμενη σύγκρουση ανάμεσα στο δημόσιο και στο ιδιωτικό συμφέρον, το δημόσιο συμφέρον θα κατισχύσει». 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση