Γιάννης Σταθόπουλος: «Για το μόνο που απολογούμαστε είναι για την εφαρμογή του προεκλογικού μας προγράμματος».

0
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Ενιαίο μέτωπο επίθεσης εξαπέλυσαν οι πρώην Δήμαρχοι Βασίλης Ζορμπάς και Βασίλης Γιαννακόπουλος στο νυν Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο αναφορικά με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε μια προσπάθεια ταύτισης του ίδιου με τα κυβερνώντα κόμματα. Όλα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, στη διαδικασία των προ – ημερησίων θεμάτων και την αρχή έκανε ο κ. Ζορμπάς κατηγορώντας τον κ. Σταθόπουλο ότι «δουλεύει» το λαό όπως έπραξε και ο Αλέξης Τσίπρας.
Συγκεκριμένα ο κ. Ζορμπάς κατηγόρησε τον νυν Δήμαρχο ότι είχε δεσμευτεί για την κατασκευή των γηπέδων 5χ5 στο 7ο Δημοτικό σχολείο με χρηματοδότηση ης Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όταν η τελευταία σύμφωνα με ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου, δεν έχει προγραμματίσει καμία χρηματοδότηση για το έτος 2016. dimotiko_simvoulio_septemvris_02_2016
«Ούτε ένα πενηνταράκι δεν έχει προβλέψει η Γενική Γραμματεία αν μπείτε στη διαύγεια», τόνισε ο κ. Ζορμπάς και συμπλήρωσε «συμβουλεύοντας» τον Γιάννη Σταθόπουλο να μη στηρίζει «τόσο σθεναρά» τη σημερινή κυβέρνηση γιατί οι χρηματοδοτήσεις μάλλον πάνε σε «Πιο Συριζα Δήμους».
Από την πλευρά του ο Βασίλης Γιαννακόπουλος (πρώην Δήμαρχος και υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ) επανέλαβε αυτά που δηλώνει κατά καιρούς τον τελευταίο χρόνο, ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγωγή πολιτικής από το Δημοτικό Συμβούλιο και χαρακτήρισε την παράταξη που διοικεί το Δήμο ως «πολιτική σούπα» καθότι δεν εκφράζει καμία διαφωνία στα κυβερνητικά μέτρα. Ο κ. Γιαννακόπουλος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να «αγοράσει» χρόνο ενώ η διοίκηση δεν έχει προβεί σε καμία διεκδίκηση αναφορικά με την αναστολή των κόκκινων δανείων, των κατασχέσεων και των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις.
«Εμείς κάναμε κριτική σ΄ όλα τα μνημόνια», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι: «Εσείς κ. Γιαννακόπουλε να μας φέρετε στα τριάμησι χρόνια του της θητείας του Βασίλη Ζορμπά ένα ψήφισμα που καταθέσατε μαζί με του κατά των μνημονίων».
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η παράταξη που είναι επικεφαλής θα κριθεί μόνο για την εφαρμογή του προεκλογικού της προγράμματος, γι’ αυτά δηλαδή που υπεσχέθη στην πόλη και παρότρυνε τους προλαλήσαντες να απευθύνουν τις όποιες ενστάσεις τους στην κυβέρνηση και τα κόμματα.
«Δε θα μας ταυτίζεται με κανένα κόμμα», κατέληξε ο κ. Σταθόπουλος , διότι εσείς όλοι είστε μέλη κομμάτων ενώ στην παράταξη που διοικεί το Δήμο, το 70% δεν είναι μέλη κανενός κόμματος.