Βασίλης Τσαγκάρης: «Καταστροφικές οι αναπλάσεις των Γιαννακόπουλου – Ζορμπά για την Αγίου Ιωάννου».

0

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2017, το πρώτο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε τη μετατροπή του τμήματος της οδού Γιαβάση, μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Στρ. Τόμπρα, σε οδό «ήπιας κυκλοφορίας» με ταυτόχρονη ανάπλαση της περιοχής, καθώς και την προώθηση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής για τον χαρακτηρισμό της εν λόγω οδού ως «πεζόδρομου».
Συγκεκριμένα το μικρό τμήμα της «Ευεργέτη Γιαβάση» θα γίνει «ήπιας κυκλοφορίας» και θα αντιδρομηθεί ώστε να εξυπηρετεί μόνο οχήματα τροφοδοσίας των καταστημάτων, και επιπλέον θα αντιδρομηθεί η οδός Κοντοπούλου κυρίως για το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα για να συνεχίσουν προς την οδό Ναυπλίου, υποχρεώνονται να κινηθούν αντίθετα με τη ροή των οχημάτων της οδού Αιγαίου Πελάγους.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) κ. Βασίλης Τσαγκάρης δήλωσε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της Αγ. Παρασκευής ήταν ενήμεροι ηλεκτρονικά για το συμβούλιο της Ένωσης στο οποίο συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, κατά τη διάρκεια του οποίου λήφθηκαν και οι σχετικές αποφάσεις.
Σε ότι αφορά ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο της 12ης Οκτωβρίου ο κ. Τσαγκάρης δήλωσε ότι οι καταστηματάρχες της οδού «Ηρώων Πολυτεχνείου» ήταν παρόντες στην ενημέρωση του δημάρχου και δεν εξέφρασαν καμιά αντίρρηση… ότι προσωπικά θεωρούσε πως η συγκεκριμένη ανάπλαση στην αγορά της Αγ. Παρασκευής θα είχε θετικό αντίκτυπο κι ότι δεν θα υπήρχε αρνητικός αντίκτυπος στα υπόλοιπα καταστήματα της Αγ. Ιωάννου.
«Οι αναπλάσεις «Γιαννακόπουλου –Ζορμπά» υπήρξαν καταστροφικές για τα καταστήματα της Αγ. Ιωάννου» υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Τσαγκάρης και συνέχισε λέγοντας ότι η δοκιμαστική μονοδρόμηση της Αγ. Ιωάννου υπήρξε επίσης «καταστροφική»… ότι ως Ένωση ήταν αντίθετοι στο να μετατεθεί η είσοδος στην πόλη από την «Ηρώων Πολυτεχνείου» στην «Αιγαίου Πελάγους»… και τέλος ότι ο ίδιος βλέπει θετικά το ενδεχόμενο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ