Βασίλης Ζορμπάς: «Καλώ τον κ.Δημήτρη Παναγούλη, από την στιγμή που έχασε την εμπιστοσύνη μου, να παραιτηθεί από δικηγόρος του Δήμου».

0
zormpas

 

Και είναι και ισοσκελές, εγώ το θεωρώ και ισοσκελές. Ισόπλευρο συγγνώμη, ισόπλευρο ναι Τίμο εντάξει. Δηλαδή Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί κ.λπ., είναι επιχειρηματίες, εργολάβοι, καναλάρχες κ.λπ. και είναι και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι λειτουργοί του κράτους. Οι τελευταίοι που φταίνε είναι, για μένα τουλάχιστον το έχω ξαναπεί, είναι οι εργολάβοι και οι προμηθευτές.

Κυρίαρχοι υπεύθυνοι για αυτό που συνέβη στην Ελλάδα είναι αυτοί που διοίκησαν, που εξελέγησαν από τον λαό και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Εάν δεν συμμετείχε έστω και ένας από αυτούς, δεν θα υπήρχε καμία διαπλοκή. Τους εξανάγκασαν τους εργολάβους, όχι ότι είναι αθώες περιστέρες, τους εξανάγκασαν και βέβαια στο τέλος το συμφέρον τους κοιτάξανε.

Λοιπόν, να πάμε επί του θέματος. Να γνωρίζετε όλοι ότι, ο δικηγόρος του Δήμου μπορεί να έρθει σε εμένα, στο Δήμαρχο που έχει την εντολή του και να μου πει Δήμαρχε, πρέπει να κάνουμε αυτή την ενέργεια για το συγκεκριμένο θέμα. Και να του πω εγώ καλά κάνε την. Ή να του πω καλά άστη και να την αφήσουμε να πάει έτσι. Ή να του πω εγώ, κάνε αυτή την ενέργεια, δεν μιλάμε για το συγκεκριμένο για οποιοδήποτε θέμα, αυτός να την κάνει, να την πράξει δηλαδή να την προχωρήσει, αλλά να την πράξει με τέτοιο τρόπο που εγώ ως Δήμαρχος, ως γιατρός που και εδώ μέσα αν εξαιρέσεις την κα Μπράμη από το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι δικηγόρος, άλλος δεν είναι, που να μην καταλάβει εάν αυτό το οποίο προχωράει δικαστικά, ο Νομικός που πήρε την εντολή, είναι το σωστότερο που πρέπει να κάνει.

Το τι έχει συμβεί, σίγουρα δεν μπορεί κανείς ούτε να το αποδείξει με βεβαιότητα, αλλά ούτε και να πει ότι έγινε το ένα ή το άλλο. Για μένα κύριοι είναι πολιτικές οι ευθύνες. Και βέβαια προφανώς μέσα στις πολιτικές ευθύνες πιθανότατα συμμετείχε και ο κ. Παναγούλης.
Στον κ. Παναγούλη θέλω να το δηλώσω απόψε, δεν είναι εδώ να το ακούσει, δεν έχει από μένα ως εργοδότης του πλέον, η εμπιστοσύνη ως δικηγόρο να είναι στο Δήμο. Έφυγε βέβαια και το δηλώνω αυτή τη στιγμή επίσημα να ακουστεί στα μικρόφωνα. Και βέβαια τον καλώ, από την στιγμή που έχασε την εμπιστοσύνη του εργοδότη του, να παραιτηθεί από δικηγόρος του Δήμου. Διότι δεν είναι δυνατόν όταν είσαι δικηγόρος και έχεις τον πελάτη σου και ο πελάτης σου δεν σου έχει εμπιστοσύνη, τουλάχιστον παραιτείσαι.

Αλλά δεοντολογικά τουλάχιστον, εγώ εάν είχα πελάτη την κα Μπράμη σαν γιατρός και μου έλεγε, γιατρέ μου δεν σου έχω καμία εμπιστοσύνη στο Νοσοκομείο, εννοείται ότι τουλάχιστον αξιοπρεπώς θα έπρεπε να την παραδώσω να πω, δεν μου έχει εμπιστοσύνη, Μαρία πήγαινε να δεις τον άρρωστο. Λοιπόν αυτό κύριε Παναγούλη θα το μάθετε. Είναι καταγεγραμμένο.
Η ενημέρωση την οποία μας έκανε ο κ. Μπάκας, Μπάκας δεν είναι το επώνυμό του; Μάλιστα. Νομίζω ότι όλοι κάτι περισσότερο κατάλαβαν, έμαθαν, άκουσαν, ενημερώθηκαν, ρώτησαν κ.λπ. Εγώ ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα να μου το έχει, τα πρακτικά της ομιλίας του κ. Μπάκα αυτοτελώς, χωρίς να λείπει ούτε μία λέξη, διότι θέλω να τα δω, να τα εξετάσω, να δω εάν πρέπει να τα στείλω στον Εισαγγελέα προς διερεύνηση. Και αν πρέπει θα τα στείλω.
Τίποτα άλλο από μένα”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση