Βασίλης Γιαννακόπουλος: «Τηρήσαμε αυστηρή ουδετερότητα απέναντι στους Σταθόπουλο –Ζορμπά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών».

0
giannakopoulos 2014

«Σ» κ. Γιαννακόπουλε, επειδή πολλά έχουν λεχθεί και γραφτεί για την στάση σας στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών, εσείς πως τοποθετείστε γι αυτό το προσωπικό σας θέμα;
«Σας ευχαριστώ κατ΄αρχήν για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε τον τελευταίο χρόνο, όπου εμείς κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μια πού δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία από την εφημερίδα σας παρουσιάστηκαν όλες οι απόψεις κι αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τη σωστή και πλήρη ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Η παράταξη μας, έδωσε τον αγώνα της, γνωρίζοντας τις τεράστιες αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και είμαστε ικανοποιημένοι από το καλό κλίμα, χωρίς οξύτητες και ακρότητες, μέσα στο οποίο αυτές τοπικά διεξήχθησαν.
Για την παράταξη μας, η οποία για πρώτη φορά απευθύνθηκε προς το λαό της Αγ.Παρασκευής, εντελώς ανεξάρτητη και χωρίς καμία «στήριξη», αφού τα κόμματα τα οποία την είχαν εμπιστευτεί κατά το παρελθόν ουσιαστικά δεν υπήρχαν… αποτελεί μια μεγάλη νίκη το ποσοστό το οποίο συγκεντρώσαμε και το οποίο μας επέτρεψε να είμαστε ένας καθοριστικός παράγων για την εκλογή του νέου δημάρχου».
«Σ» Τι ακριβώς έγινε στο μεσοδιάστημα των δύο Κυριακών στις δημοτικές εκλογές;
«Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, να κρατήσω ενωμένη την παράταξη και παράλληλα με διαφανείς διαδικασίες να διατηρήσω την Ουδετερότητα απέναντι στους δύο εναπομείναντες διεκδικητές.
Συναντήθηκα και με τον κ.Ζορμπά και με τον κ.Σταθόπουλο και συζητήσαμε κυρίως για τα «ανοιχτά» θέματα της πόλης και την καλύτερη αντιμετώπιση τους, ειδικά μετά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, και ξεκαθάρισα και στους δύο, ότι στη συνέλευση της παράταξης η εισήγηση μου θα ήταν η αυστηρή τήρηση ουδέτερης στάσης απέναντι και στους δύο.
Αυτό που υποσχέθηκα το τήρησα κατά γράμμα. Στη συνέλευση εισηγήθηκα την ουδετερότητα και δεν σας κρύβω ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από υποψηφίους που πίεζαν για τη στήριξη της παράταξης που ο καθένας θεωρούσε καλύτερη, αλλά τελικά αποφασίστηκε από την πλειοψηφία, η έκδοση μιας ανακοίνωσης που ξεκάθαρα θα δήλωνε ότι δεν τασσόμαστε υπέρ κάποιου υποψηφίου και περιμένουμε να δούμε ποιον θα επιλέξει ως καταλληλότερο δήμαρχο ο λαός της Αγ.Παρασκευής.
Επίσης, στην ανακοίνωση είχαμε επισημάνει προς τους συνδημότες που μας είχαν τιμήσει με την ψήφο τους, ότι: «Λίγο πολύ στην Αγ.Παρασκευή, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας… νομίζουμε ότι ξέρετε «Που» είμαστε τοποθετημένοι πολιτικά και αυτοδιοιηκητικά…». Προσωπικά θέλω να διαβεβαιώσω, ότι ουδέποτε πρότεινα κάποιον εκ των δύο, σε περιβάλλον που θεωρούσα ότι η γνώμη θα είχε βαρύνουσα σημασία και πιστεύω ότι η στάση μου αυτή άφησε ικανοποιημένους και τους δύο διεκδικητές».   
«Σ» Υπήρξαν όμως δημόσιες συναντήσεις που συζητήθηκαν πολύ…
«Είχα μια προγραμματισμένη συνάντηση και φάγαμε μαζί με τον κ.Αντώνη Σιδέρη και τον κ. Γιάννη Σιδέρη στην πλατεία, με τους οποίους κουβεντιάσαμε όπως σας είπα για θέματα της πόλης. Η συνάντηση με τον κ.Βασίλη Ζορμπά, στην εορτή υποψηφίου της παράταξης μου, δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά τελείως τυχαία.
Κάποιοι, άρπαξαν την ευκαιρία και για δικούς τους καθαρά λόγους, προσπάθησαν να δώσουν πολιτικές «προεκτάσεις» και να δημιουργήσουν «πολιτικό θέμα».
Είμαι ξεκάθαρος και δηλώνω ότι όλα αυτά δεν ευσταθούν, ουδεμία πολιτική συμφωνία άλλη από αυτή που σας ανέφερα δεν υπήρξε, γι αυτό άλλωστε και δεν απαντήσαμε στην ανακοίνωση του κ.Σταθόπουλου.
Πιστεύω, ότι όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, εκτίμησαν τη στάση μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεώρησαν ότι κρατήσαμε ουδέτερη στάση και σας επαναλαμβάνω ότι δεν υπήρξε ούτε δια ζώσης ούτε τηλεφωνικά, έκφραση συμπαράστασης προς τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο. Κρατήσαμε μια απόλυτα αξιοπρεπή στάση κι  από πλευράς μας δεν υπήρξε καμία προσπάθεια επηρεασμού, αλλά αντίθετα οι συμπολίτες μας, είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν αντικειμενικά και με τα δικά τους κριτήρια μόνο τον δήμαρχο που θεωρούσαν καταλληλότερο, γιατί οι πολίτες πάντα ξέρουν πολύ καλλίτερα από μας, ποιος δήμαρχος είναι γι αυτούς ο καταλληλότερος».
«Σ» Αισθάνεστε δικαιωμένος από την ανακοίνωση του Βασίλη Ζορμπά, με την οποία ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι αυτά για τα οποία σας κατηγορούσε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης δεν ήταν  αλήθεια; Κι μήπως αυτή η δήλωση ερμηνεύτηκε ως «ανταπόδοση» σε στήριξη από μέρους σας;
« Μπορεί να μην κέρδισα αυτές τις εκλογές, αλλά νιώθω δικαιωμένος. Είχα δεχτεί ένα πόλεμο «άμεσα» από τον κ.Ζορμπά και «έμμεσα» από τον κ. Σταθόπουλο.
Όταν λοιπόν μια ανακοίνωση ενός δημάρχου Αναγνωρίζει ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου ήταν και είναι από τις καλύτερες, ότι τα έργα που πραγματοποιήσαμε και ειδικά η Αγ.Ιωάννου, η Ελευθ.Βενιζέλου, και η «Κυκλαδων –Σολωμού», είχαν χρηματοδοτηθεί, είχαν δημοπρατηθεί και είχαν ξεκινήσει και ήταν σε μια καλή πορεία, αυτή είναι μια αναγνώριση που εμένα ως Δήμαρχο με δικαιώνει.
Όταν λοιπόν ο πολιτικός σου αντίπαλος αναγνωρίζει ότι προσπάθησες και πήγες την πόλη σου «ένα βήμα μπροστά» αισθάνεσαι δικαιωμένος. Αυτό όπως το γεγονός, δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι με ώθησε να στηρίξω στο δεύτερο γύρο με τις όποιες δυνάμεις  μου τον κ. Ζορμπά να επανεκλεγεί.
Σας το επαναλαμβάνω. Δεν συντάχθηκα με τον κ.Ζορμπά, δεν εξέδωσα καμιά ανακοίνωση στήριξης προς αυτόν και δεν προέτρεψα κανένα να ψηφίσει τον κ.Ζορμπά ως καταλληλότερο δήμαρχο».
«Σ» Μια και μιλάμε για όλα, θέλετε να μας πείτε και τη δική σας εκδοχή για το «Ζεϊμπέκικο» που χορέψατε μαζί του;
«Το βράδυ της Παρασκευής πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, πήγα στο μαγαζί στο οποίο υποψήφιος της παράταξης μου γιόρταζε τα γενέθλια του και συμπτωματικά, στην ίδια γιορτή ήρθε και ο κ.Ζορμπάς. Τώρα τα «Ζειμπέκικα» ή όποιες άλλες πολιτικές ή κουτσομπολίστικες εκδοχές διέρρευσαν, δεν θα ήθελα να τις χαρακτηρίσω. Πολλοί άνθρωποι, δημιουργούν «ιστορίες» και «πλάθουν σενάρια» ορμώμενοι από ιδιοτελή συμφέροντα που τους ωθούν να πουν και να κάνουν πράγματα αρεστά προς τη νέα διοίκηση, ώστε κάποια στιγμή να «ωφεληθούν» προσωπικά για τις «υπηρεσίες» που προσέφεραν…».
«Σ» Ποια είναι τα πολιτικά σχέδια σας για το μέλλον;
«Δεν πιστεύω αυτό που έλεγαν οι «παλιοί», ότι δηλαδή εάν ηττηθείς πηγαίνεις σπίτι σου. Αντίθετα πιστεύω ότι όταν αγαπάς την πόλη σου, μπορείς να την υπηρετήσεις από οποιοδήποτε θέση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση