Βασίλης Γιαννακόπουλος: «Για να ρίξετε ευθύνες πρέπει να υπάρχει κάποιο «συμφέρον»… στην υπόθεση «Σιστοβάρη» που όμως είναι το συμφέρον; Που υπάρχει; Που κέρδισε κάποιος κάτι;

0
giannak 3

 

Σας είπαμε ότι ξεκινάει το θέμα επί του κ. Κώτση, για να αγοραστεί και να έρθει νωρίτερα στο Δήμο, που κάποιοι το προσπάθησαν, μετά το πήρε ο κ. Σιδέρης για να το αγοράσει και να το φέρει νωρίτερα στο Δήμο. Αυτό δεν έγινε κατορθωτό ποτέ και βέβαια όταν ανέλαβα εγώ 1/1/2007, να θυμίσω άλλη μία φορά ότι, είχε κτιστεί ακριβώς ο χώρος που υπάρχει σήμερα. Λοιπόν όταν ανέλαβα, είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και κατεδάφισης και κτισίματος, ότι κατεδαφίστηκε και ότι κτίστηκε. Και βέβαια τώρα είναι η διοίκηση του κ. Ζορμπά.

Εγώ δηλαδή ήμουνα μια ενδιάμεση διοίκηση που ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει για αντιπολιτευτικούς λόγους, αλλά ούτε μπορούσε να μην το κατεδαφίσει και να μην το κτίσει, το καινούριο, δεν μπορούσε γιατί είχε ολοκληρωθεί και ότι μπορούσα να κάνω εγώ, μπορεί να κάνει και η σημερινή διοίκηση σήμερα, αυτό για να το γνωρίζετε.
Και βέβαια και κάτι άλλο το οποίο μπορείτε να γνωρίζετε ότι, ότι ακριβώς είχε ξεκινήσει η διοίκηση Σιδέρη που είχαμε μια σύμπνοια οι παρατάξεις, συνεχίσαμε ακριβώς τον ίδιο δρόμο, μέσα από τις δίκες που γίνανε, μέσα από τις διεκδικήσεις που ακολούθησαν, μέσα από τις γνωμοδοτήσεις με τους ίδιους ακριβώς, τον καθηγητή Πανεπιστημίου και πρώην Υπουργό τον κ. Σταθόπουλο πήραμε και δεύτερη γνωμάτευση και μέσα από την όποια διαδικασία είχε ξεκινήσει, την συνέχισε ο Δήμος σαν να μην είχε διακόψει ποτέ η Δημοτική Αρχή.
Βεβαίως κάποιος θα πει, γιατί του δώσατε ρε παιδί μου άδεια, γιατί ο δικηγόρος είπε πριν ότι υπήρχε μια καταδικαστική απόφαση. Καμία δεν υπήρχε καταδικαστική απόφαση και η άδεια που του δώσαμε με αναίρεση αν θα βγει η καταδικαστική απόφαση και άδεια σημαίνει και τώρα στην Επιτροπή που δίνει άδειες, που λέγεται Περιβάλλοντος και πως αλλιώς, Ποιότητα Ζωής, στην ουσία ο Δήμος μαζεύει ότι στοιχείο έχει από τις Υπηρεσίες. Δηλαδή τι λέει η Νομαρχία τότε, τι λέει η Πολεοδομία, τι λέει το Υγειονομικό, τι λέει η Πυροσβεστική και αν όλα αυτά είναι νόμιμα, στην ουσία διαδικαστικά ο Δήμος δίνει την άδεια και αν πάει για τρόπο διεκδίκησης, πρέπει να πατήσει κάπου νομικά για να στηρίξει την μία άδεια.

sistovari 06Να σας πω λοιπόν ότι, σήμερα προσπαθήσατε και νομίζω ότι ο Δήμαρχος που έφυγε λάθος κάνει, τρώμε χρόνο από τους Δημοτικούς Συμβούλους και από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τους εργαζόμενους και από την παραγωγή έργου και το έχω ξαναπεί χαρακτηριστικά ότι, γυρνώντας στο παρελθόν, γιατί έτσι μπορεί να πάμε στο μέλλον το 2014. Δηλαδή είμαστε σε ένα αυτοκίνητο προχωράμε χωρίς να κοιτάμε μπροστά και κοιτάμε τους καθρέφτες το ξαναλέω για τρίτη φορά. Κοιτάμε πάντα πίσω τι μπορεί να γίνει.
Εγώ θα το δικαιολογούσα απόλυτα. Δηλαδή ποιος είναι ο σκοπός τώρα; Να κερδίσουμε το χώρο, νομίζω τον έχουμε και τον έχουμε με απόφαση δικαστηρίου επί θητείας μου, να ρίξουμε ευθύνες; Ρίξτε ευθύνες όσες θέλετε. Σε ποιον; Στον Κώτση, στον Σιδέρη, στον Γιαννακόπουλο, σε ποιον να ρίξετε ευθύνες; Να ρίξετε στην Νομική Υπηρεσία ότι μπορούσε να κάνει κάτι άλλο; Ναι μπορούσε. Πάντα μπορεί να κάνει άλλο. Και η κάθε διοίκηση και ο κάθε αιρετός και ο κάθε δικηγόρος. Να ρίξετε ευθύνη ότι κάποιος είχε κάποιο συμφέρον; Να το ρίξετε. Που όμως είναι το συμφέρον; Που υπάρχει; Που κέρδισε κάποιος κάτι;

Εγώ σας λέω, θα ήθελα να είναι ο Δήμαρχος, ουδέποτε έγινε συζήτηση στα 4 χρόνια που ήτανε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο ως Αντιπολίτευση, της δημαρχιακής θητείας του Σιδέρη. Ουδέποτε αναφέρθηκε, κάτι το οποίο δεν έγινε καλά. Το μόνο που ανέφερα ήτανε ότι ο κ. Σιδέρης προσπαθούσε, όσο μπορούσε, εμείς θα προσπαθήσουμε περισσότερο. Ας θυμηθεί κάποιος, ο κ. Παναγόπουλος, ο κ. Ζορμπάς, η Νομική Υπηρεσία εδώ, ο κ. Σταθόπουλος, πότε αναφερθήκαμε 4 χρόνια στον κ. Σιδέρη; Που βεβαίως προσπάθησε και βεβαίως δεν τα έκανε όλα καλά. Και βεβαίως η κύρια ευθύνη ξεκίνησε από εκεί, αλλά ουδέποτε αναφερθήκαμε και ποτέ δεν αναφερθήκαμε σε κανέναν, όχι μόνο σε αυτό, σε μια σειρά έργων.
Είστε κολλημένοι λοιπόν εκεί, εγώ λέω ξεκολλήστε, προχωρήστε, ενώστε το Δημοτικό Συμβούλιο, διεκδικήστε πόρους, διεκδικήστε έργα, βρείτε νέους τρόπους για να διατηρήσουμε τις κοινωνικές κατακτήσεις που έχουμε στους πολίτες, μην βρίσκετε μια δικαιολογία γιατί έκλεισα το ΚΕΠ, γιατί έκλεισα το ΚΑΠΗ, γιατί έκλεισα το Ιατρείο, γιατί έκλεισα εκείνο, που το ένα μετά το άλλο συνθλίβονται και βρίσκετε δικαιολογίες τον Γιαννακόπουλο. Σήμερα βρέθηκε δικαιολογία γιατί το αυτοκίνητο που δεν πάμε, πιθανόν να φταίει ο Γιαννακόπουλος που ήταν Αντιδήμαρχος 4-5 χρόνια.

Σήμερα λοιπόν, αυτή τη λογική θα πείτε. Το 2014 θα πάτε να πείτε δεν έκανα τίποτα, γιατί ο Γιαννακόπουλος δεν μας άφησε. Γιατί είχε ο Γιαννακόπουλος είχε λάθος πορεία. Μπορείτε να πάτε και θα σας πιστέψει ένας πολίτης ότι όλα αυτά που κλείσαμε, το ότι δεν διεκδικήσαμε τίποτα, το ότι δεν ενώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο, το ότι δεν είχαμε τις υπηρεσίες μαζί, εδώ είναι όλοι ανάστατοι, το έχετε πάρει χαμπάρι ότι είναι ανάστατοι; Την επόμενη Τετάρτη που θα συζητάμε είτε τον Οργανισμό, είτε τα θέματα της Οικονομικής Υπηρεσίας, θα είναι ακόμα χειρότερα από ότι συζητάμε σήμερα την Νομική Υπηρεσία. Θα είναι ακόμα χειρότερα γιατί σας το λέω ενημερωτικά, ότι έχει διαλυθεί πλήρως η Οικονομική Υπηρεσία.
Έχει διαλυθεί πλήρως και εδώ θα έρχομαι να δικαιωθώ, ότι ο Παναγόπουλος τουλάχιστον εκεί, είχε κάνει μια σημαντική δουλειά και το έχω ξαναπεί πάλι και μου λέει ότι τον γλείφω. Υπάρχει περίπτωση να με ψηφίσει ποτέ εμένα ο Παναγόπουλος; Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο Γιώργο και το ξέρω, απλώς το λέω ως μία αναγνώριση.
Εγώ λοιπόν κα Γάκη μου, που είστε εκεί πέρα γιατί φύγανε όλοι, δεν θέλει να ακούσει κανείς, εδώ είσαι Πρόεδρε συγγνώμη δεν σε είδα, εγώ θα ήθελα, γιατί ίσως αυτό να θεωρείται και ενδοτικό, για κάποιους που κάνουν αντιπολίτευση, το καλύτερο είναι να είμαι παντού να μπλοκάρω τις αποφάσεις και να μην λέω ελάτε να δουλέψετε, να δουλέψουμε όλοι μαζί για να παράγουμε έργο.

Εσείς, αφού δικαιωθήκατε, θεωρείτε ότι δικαιωθήκατε στο Μετρό που κάνατε αυτή τη…, πάλι, με τον κ. Κουβόπουλο και το κάνατε με κόσμο, ήρθε κόσμος, ήρθανsistovari 001 01 30 άτομα, είμαστε είπε πριν ο Πρόεδρος, ήμασταν 37-38 εμείς με το πολιτικό προσωπικό και ήταν 30 από κάτω που θα ακούσανε, πέσανε σημαντικές ευθύνες στον Σταθόπουλο και τον Γιαννακόπουλο και αυτό αφού το είδατε ως κέρδος, είπατε να το κάνετε και σήμερα, για να έρθουν κάποιοι. Υπάρχουνε πάντα διαφορετικές φωνές, δεν έχω να διαφωνήσω με κανέναν. Ο κ. Κατσάρας έχει άλλη φωνή, ο Κοκκινάκης έχει άλλη, αυτά όμως που κατατέθησαν εδώ, γύρω στις 10 φορές έχουνε πάει στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και έχουν γίνει αποφάσεις δικαστηρίων.

Σήμερα καταλάβαμε κάποιος κάτι, ας μου πει ένας Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος έχει να πει ότι, ρε παιδί μου χάσαμε εκείνο, ή επί της θητείας Γιαννακόπουλου μπορούσαμε να προλαβαίναμε εκείνο, οτιδήποτε. Εγώ λοιπόν θεωρώ ότι αυτό πρέπει να σταματήσει, οι δημοτικές παρατάξεις και διοικήσεις έχουνε μια συνέχεια, νομίζω και πάντα αυτό θα λέω ότι, για όσους με κατηγορείτε, ότι όλοι έχουν προσφέρει κάτι, είμαι της άποψης ότι και ο κ. Κώτσης και ο κ. Σιδέρης και εγώ, αλλά και σήμερα κάτι μπορεί να προσφέρει η σημερινή Δημοτική Αρχή και αν ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, αν ενοποιηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε όποιο τρόπο διεκδίκησης, όλοι είμαστε κάπου για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε για την πόλη μας.
Θέλετε αυτό το δρόμο ή θέλετε αυτό που είπα, κάθε δεύτερο μήνα να φέρνετε αυτό το θέμα να το συζητάμε για να δούμε πόσο απέναντι είμαστε οι μεν από τους δε; Ότι θέλετε μπορείτε να κάνετε στη διάθεσή σας, στην κρίση σας είναι. Αλλά σε ενάμιση περίπου χρόνο θα κάνετε απολογισμό. Θα κάνετε μέτρημα. Θα κάνετε δηλαδή, θα βγείτε και θα τους πείτε ότι εμείς κάναμε αυτά. Θα τους πείτε ότι αυτά τα Συμβούλια, δεν νομίζω ότι θα τους πείσετε ότι έφταιγα για όλα εγώ, για αυτό δεν μπορούσατε να κάνετε. Ότι σας φαλίρισα εγώ με την απόφαση για το Σιστοβάρη, ότι σας σταμάτησα εγώ με την υδροφόρα, ότι σας σταμάτησα όλα αυτά που είπατε. Ή για το Μετρό ή οτιδήποτε άλλο.

Εγώ σας λέω, έστω και τώρα, αν θέλετε, αλλάξτε ρώτα, αλλάξτε λογική, συνεργαστείτε με υγιείς δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στην παραγωγή έργου, το είχαμε πει πάρα πολλές φορές πως θα ήμασταν έτσι, δεν το βλέπω όμως, φωνή βοώντος θα είναι εν τη ερήμω, θα συνεχίσετε έτσι με ένα καταγγελτικό λόγο απέναντι σε αυτά τα πράγματα και θα θερίσετε ότι σπείρατε ακριβώς, ότι σπέρνετε αυτό το διάστημα, θα θερίσετε, είναι και θεριστής ο Ιούνης, είναι και θεριστής, θα θερίσετε τον Ιούνη. Και ελάτε να θερίσετε τον Ιούνιο Σιστοβάρη.
Ελάτε κα Παπαδοπούλου που είμαι εκτός θέματος εγώ και βάλτε αυτά τα θέματα, γιατί εκτός θέματος είναι να λέτε ότι είναι άκυρο να συζητάμε αυτά τα θέματα, κατά τη γνώμη σας είμαι εκτός θέματος, εγώ δεν θεωρώ ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά καταλαβαίνω με τη λογική που βάζετε, την αντίθεση που βάζετε, πόσο υπέρ είστε και αυτών εσείς των λαϊκών δικαστηρίων να τα συνεχίσετε λοιπόν και ελάτε λοιπόν το θεριστή να θερίσετε αυτά που σπέρνετε”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση