Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

0

Όπως ανακοινώθηκε από το Δ.Σ της κινηματογραφικής λέσχης Αγ. Παρασκευής, στο πλαίσιο αφιερώματος στον σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη, θα προβληθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στις 8:00μμ η ταινία «Καμία συμπάθεια για τον διάβολο» στο Πολιτιστικό Πάρκο Αγ. Παρασκευής, (Σπάρτης 1).
Η ταινία προβάλλεται σε νέα μορφή από τον σκηνοθέτη (final cut 2017) και η πρεμιέρα της έγινε στο 30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινημ/φου στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου 2017, δηλαδή 20 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της.
Πρόκειται για μια φανταστική ιστορία έρωτα και θανάτου, εμπνευσμένη από το μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης στην Αθήνα του μέλλοντος, όπου ένας ταμίας σούπερ-μάρκετ ερωτεύεται παράφορα μια νεαρή σερβιτόρα που μόλις έχει βγει από τη φυλακή κι όταν εκείνη πεθαίνει από ναρκωτικά, ο ήρωας θα την αναζητήσει μέχρι την κόλαση για να την ξαναβρεί.
Παίζουν: Κώστας Καζανάς, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Κοτανίδης
Γιάννης Μποσταντζόγλου, Τάκης Βαμβακίδης, Πάνος Θανασούλης
Η ταινία ήταν υποψήφια για τον «Χρυσό Αλέξανδρο» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θες/νίκης 1997 και τιμήθηκε με το βραβείο Α’ Γυναικείας Ερμηνείας για τη Λένα Κιτσοπούλου.
Παρόντες στην προβολή θα είναι ο σκηνοθέτη Δημήτρης Αθανίτης, ο μουσικός Γιώργος Μπιλικάς και η σκηνογράφος Αση Δημητρουλοπούλου και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Είσοδος με προαιρετική εισφορά.