Ανδρέας Μπαλωτής: «Να ανακαλέσει άμεσα ο Δήμαρχος την άδεια λειτουργίας του DaVinci !»

0
andreas

 

Η συγκεκριμένη ενέργεια τότε είχε μεν συσπειρώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων (συμπολίτευση – αντιπολίτευση) αλλά είχε διχάσει τοπικά τη Νέα Δημοκρατία.

Ο διχασμός αυτός οφειλόταν στο γεγονός ότι ο επιχειρηματίας Λάμπρος Σαμουρέλης και η οικογένειά του, που παραδοσιακά ανήκαν στο χώρο της «Δεξιάς», αθέτησαν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει προς τον τότε δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη και την τότε Δημοτική Αρχή (η πλειοψηφία της οποίας στηριζόταν σε εγνωσμένου κύρους στελέχη της Ν.Δ. ) να αφήσουν ακέραιο το κληροδότημα – «βίλλα Σιστοβάρη» και να προσχωρήσουν σε μια ήπια εκμετάλλευση του χώρου, ώσπου αυτός να παραδοθεί το 2025 στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη.

Ο διχασμός αυτός έγινε ακόμη βαθύτερος, αφού στην εμπορική εκμετάλλευση του χώρου συμμετείχε και ο επί σειρά ετών πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. και αιρετό μέλος της Νομαρχιακής Β3 Ν.Δ. Σάββας Αντωνιάδης ο οποίος όχι μόνο δεν καταδίκασε την παράνομη κατεδάφιση του κληροδοτήματος αλλά Δημοτικός Σύμβουλος ων, κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ της «Λάμπρος Σαμουρέλης Ο.Ε.» , και κατά των συμφερόντων της πόλης, «Συμφέροντα» τα οποία το Γενάρη του 2002 είχε ορκιστεί ότι θα τα υπεράσπιζε…

antwnis siderisΚατά την περίοδο της διοίκησης του Αντώνη Σιδέρη οι «Κοιμώμενες» υπηρεσίες του Δήμου και της αρμόδιας «Αμαρτωλής» πολεοδομίας και με τη συνδρομή πολιτικών φίλων… επέτρεψαν στους κατεδαφιστές του Εθνικού κληροδοτήματος να περιβάλλουν με ένα μανδύα νομιμοφάνειας την παράνομη και εγκληματική για την πόλη αλλά και για τη βούληση του διαθέτη ενέργεια της άνευ αδείας κατεδάφισης του κληροδοτήματος, με αποτέλεσμα η μοναδική αντίδραση στα σχέδια υφαρπαγής του κληροδοτήματος να προέλθει από μια μικρή ομάδα συμπολιτών μας – ενεργών πολιτών (Κώστας Κατσάρας, Κατερίνα Τσιούφη – Γιαγή, Ανδρέας Μπαλωτής, Μιχάλης Ρέϊερ, Θοδωρής Κοκκινάκης,) με τον κ. Κατσάρα και την κ. Γιαγή να καταφέρνουν μέσω του Υπουργείου Οικονομικών – Υπηρεσία Εθνικών Κληροδοτημάτων, ν΄ αποτρέψουν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή την παράνομη πώληση και μεταβίβαση του Εθνικού Κληροδοτήματος προς την οικογένεια Σαμουρέλη και με συνεχείς αρθρογραφίες στο «Σχολιαστή» (μια και οι υπόλοιπες τοπικές εφημερίδες αρνιόντουσαν τη δημοσιοποίηση απόψεων που στρέφονταν κατά του κ. Σαμουρέλη) κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας για όλα όσα διαδραματίζονταν προς ίδιο όφελος των ενοικιαστών του χώρου και κατά του συμφέροντος της πόλης και των πολιτών.

Οι εκλογές του 2006 υπήρξαν καθοριστικές αφού ο Αντώνης Σιδέρης γνωρίζοντας ότι πολλά από τα στελέχη του συνωμοτούσαν για τη μη επανεκλογή του… ότι άλλα στελέχη της διοίκησής του αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό του… ότι η οικογένεια Σαμουρέλη έστελνε μήνυμα στήριξης προς το βασικό του αντίπαλο, Βασίλη Γιαννακόπουλο με την παράθεση δεξίωσης τετρακοσίων ατόμων στο Πικέρμι εν είδει μυστικού Δείπνου… και τέλος με δεδομένη την ανεξάρτητη κάθοδο του Βασίλη Ζορμπά κόντρα στο χρίσμα της «Ρηγίλλης»… κατάφερε και όρθωσε το πολιτικό του ανάστημα, αψήφησε όλους τους οιωνούς που προϊδέαζαν για την εκλογική του ήττα και προχώρησε σε μετωπική σύγκρουση με τον αντίδικο του Δήμου διώχνοντάς τον καταρχάς από την προεκλογική του συγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και μηνύοντας τον για την παράνομη κατεδάφιση του κληροδοτήματος (βίλλα Σιστοβάρη).

Το όλο αυτό πολιτικό σκηνικό οδήγησε το Βασίλη Γιαννακόπουλο σε μια δύσκολη νίκη που ναι μεν του χάρισε μία τετραετίαgiannak 3 εξουσίας σ’ αυτόν και το Πασοκ (το οποίο Πασοκ την εποχή εκείνη θριαμβολογούσε για τους ελάχιστους Πράσινους δημάρχους που είχε καταφέρει να εκλέξει στην Αττική…) αλλά ταυτόχρονα τον υποχρέωνε να εξοφλήσει και τα πολιτικά «Γραμμάτια» τα οποία είχαν υπογραφεί κατά τη διάρκεια του «Μυστικού Δείπνου». Έτσι αδειοδοτήθηκε η πισίνα και τα «Αρχιτεκτονικά τερατουργήματα» τα οποία αναγέρθηκαν στην θέση της παράνομα κατεδαφισμένης βίλλας… ενώ στη συνέχεια με το πρόσχημα της «Αναπλάσεως της Αγ.Ιωάννου» δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των «Νυχτομάγαζων» ένα τεράστιο διπλό πάρκινγκ που καταλάμβανε όχι μόνο την πρασιά και το πεζοδρόμιο αλλά και μέρος της λωρίδας κυκλοφορίας των οχημάτων !

Όμως ο στόχος του Λάμπρου Σαμουρέλη δεν ήταν απλά η επί 22 χρόνια ενοικίαση και εκμετάλλευση του συγκεκριμένου χώρου αλλά η οριστική απόκτηση του την οποία είχαν αποτρέψει με τις ενέργειες τους ο Κώστας Κατσάρας και η Κατερίνα Τσιούφη- Γιαγή. Έτσι λοιπόν ο ανιψιός του αείμνηστου ευεργέτη Αθ.Σιστοβάρη που είχε νοικιάσει το χώρο στην εταιρεία «Λάμπρος Σαμουρέλης και ΣΙΑ Ο.Ε». επειδή μέχρι το 2025 διέθετε σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Αθηνών το δικαίωμα της «Οίκησης και Τακτικής διαχείρισης», αντί να στραφεί προς την ενοικιάστρια εταιρεία και να ζητήσει την επανόρθωση της βλάβης που υπέστη το Εθνικό Κληροδότημα, στράφηκε εναντίον του Δήμου! και με αγωγή του ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούσε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να εκδώσει απόφαση με την οποία ο Δήμος Αγ. Παρασκευής θα εξέπιπτε του δικαιώματος της κληρονομιάς επειδή είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη!! και με την ενέργεια του αυτή παραβίαζε δήθεν τους όρους της διαθήκης!!!

Η απόφαση του παλαιού δημοτικού συμβούλου Κώστα Κουβόπουλου εκείνη τη στιγμή να ενώσει τις δυνάμεις του με όσους πάλευαν για την διάσωση του κληροδοτήματος υπήρξε καταλητική, ενώ σημαντικός ήταν και ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης του κ. Γιαννακόπουλου «Μαζί για την Αγ.Παρασκευή» , Σωτήρη Παπαμιχαήλ, ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε να ψηφίσει την αδειοδότηση του «Davinci» (ως μέλος της δημαρχιακής επιτροπής), αλλά είχε και το σθένος να καταγγείλει και να φέρει στο φως της δημοσιότητας το γεγονός, ότι την προηγούμενη ημέρα της συγκεκριμένης συνεδρίασης υπήρξε συνάντηση στο γραφείο του τότε δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου και των μελών της δημαρχιακής επιτροπής με τον κ. Λάμπρο Σαμουρέλη και τους δικηγόρους του! όπου ο τότε δήμαρχος προέτρεψε τους Δημοτικούς του Συμβούλους να ψηφίσουν θετικά υπέρ της αδειοδότησης!!

Μια καταγγελία που κυριολεκτικά κουρέλιασε τον «Μανδύα νομιμοφάνειας» που είχαν υφάνει για το συγκεκριμένο θέμα οι συνδαιτυμόνες του «Μυστικού Δείπνου».

Η συχνή αρθρογραφία στον «Σχολιαστή» του Κώστα Κουβόπουλου αναφορικά με τις συνεχείς ενέργειες του στην υπόθεση «Σιστοβάρη» και κυρίως οι οξείς και συχνά προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που απέδιδε σε πρόσωπα εμπλεκόμενα στην συγκεκριμένη υπόθεση, δημιούργησε από τη μια μεριά ένα μπαράζ αγωγών και μηνύσεων κατά του ιδίου αλλά και κατά του εκδότη και του δημοσιογράφου του «Σχολιαστή» Χρήστου και Ανδρέα Μπαλωτή, ενώ από την άλλη έφερε στην επιφάνεια της πολιτικής ζωής νέες παραμέτρους και κινητοποιήσεις πολιτών που επηρέασαν σημαντικά την εκλογική αναμέτρηση του 2010.

Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία κατά την οποία χύθηκε άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση, οι μεν Ανδρέας και Χρήστος Μπαλωτής αθωώθηκαν των κατηγοριών περί «Δυσφήμισης δια του τύπου» ο δε Κώστας Κουβόπουλος καταδικάστηκε απλά και μόνο για την οξύτητα των χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το γεγονός ότι κατά τα άλλα είχε ενεργήσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος και είχε δημοσιοποιήσει αληθή γεγονότα.

zorbas - edranoΣτη συνέχεια, η νίκη και η ανάληψη της δημαρχίας από τον Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος στις εφημερίδες δήλωνε ότι θα κοιμόταν με την οικογένεια του μέσα στο κτήμα «Σιστοβάρη» προκειμένου να αποτρέψει μια πιθανή κατεδάφιση του, αλλά σε «Κατ΄ ιδίαν» συζητήσεις δεν απέκρυπτε το γεγονός ότι ήταν «Ιατρός και οικογενειακός φίλος της οικογένειας «Σαμουρέλη», συνέχισε την ίδια «Πολιτική» με τον προκάτοχο του στην συγκεκριμένη υπόθεση, περιμένοντας όπως έλεγε την «Απόφαση των δικαστηρίων επί του θέματος».

Όταν λοιπόν κατά την εκδίκαση του μηνύσεως που είχε υποβάλει ο τέως δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης κατά του Λάμπρου Σαμουρέλη, με μάρτυρες τους Κώστα Κατσάρα και Κατερίνα Γιαγή εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και ο αντίδικος του Δήμου καταδικάστηκε για την παράνομη κατεδάφιση του Εθνικού κληροδοτήματος – «Βίλα Σιστοβάρη», ο Βασίλης Ζορμπάς είχε κάθε λόγο να επικαλείται την τελεσίδικη απόφαση… Τώρα όμως που δικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό η έφεση του Λάμπρου Σαμουρέλη ο οποίος καταδικάστηκε εκ νέου… τα «Ψέματα τα τέλειωσαν».

Για το Εθνικό κληροδότημα –«Βίλα Σιστοβάρη» η Ελληνική δικαιοσύνη έχει τελεσίδικα αποφασίσει ότι παρανόμωςsistovar 02 κατεδαφίστηκε αφού ουδέποτε εξεδόθη άδεια κατεδάφισης της κι αν «Κάποια παπαγαλάκια» μιλούν για αναίρεση στον Άρειο Πάγο… είναι γνωστό σε όλους ότι το Ανώτατο δικαστήριο δεν υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης η οποία έχει κριθεί αλλά ερευνά το «Τυπικό μέρος» της εκδίκασης.

Πολιτικά λοιπόν το θέμα έχει λήξει Θετικά για την πόλη μας και μιλώντας πάντα πολιτικά, ο Βασίλης Ζορμπάς οφείλει ως δήμαρχος της Αγ.Παρασκευής να ανακαλέσει Αμέσως την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων που λειτουργούν στο χώρο του Εθνικού Κληροδοτήματος – «Βίλα Σιστοβάρη».

Βεβαίως ο Βασίλης Ζορμπάς πολλά όφειλε να είχε κάνει στη μέχρι τώρα θητεία του για την πόλη που δεν τα έκανε, και για τα οποία επί οκτώ χρόνια έσκιζε τα «Ιμάτια» του από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ότι θα έκανε εάν γινόταν δήμαρχος… οπότε ουδείς θα εκπλαγεί εάν και στην περίπτωση αυτή συνεχίσει την προσφιλή του μέθοδο να «Σφυρίζει αδιάφορα» και να μιλά για τον εαυτό σε τρίτο ενικό πρόσωπο…

Όμως η πολιτική διάσταση του θέματος είτε το θέλει είτε όχι θα παραμείνει και θα συνοδεύει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι την ημέρα που το Εθνικό κληροδότημα – «Βίλα Σιστοβάρη» θα αποδοθεί σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη στο Νόμιμο κληρονόμο δηλαδή στο Δήμο της Αγ. Παρασκευής και τους πολίτες του.

Δηλαδή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν σαφή και ξεκάθαρη θέση. ‘Η θα είναι με το συμφέρον της «Πόλης» ή με το συμφέρον της «Λάμπρος Σαμουρέλης και Σια Ο.Ε».

Οι εκλογές πλησιάζουν και ο Αντώνης Σαμαράς είναι υποχρεωμένος σε εν ενεργεία δήμαρχο να δώσει το «Χρίσμα» της Ν.Δ όπως έκανε και το 2010.

Τα πολιτικά θέματα για τον Βασίλη Ζορμπά είναι: α) Οι παλιοί του συνάδελφοι επί δημαρχίας Σιδέρη, δεν μπορούν να «Ξεχάσουν»… γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός, «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν …τον προδότη ουδείς!». β) Το κόμμα του Βαγγέλη Βενιζέλου δεν έχει τη δύναμη να εκλέξει δήμαρχο, γι αυτό και ο Βασίλης Γιαννακόπουλος ψάχνει «δεξιά» κι «αριστερά» να βρει πολιτική στήριξη – Στέγη.

stath 01γ) Τη δυναμική του πάλαι ποτέ «Πασοκ» έχει αντικαταστήσει ο «ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ» ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα στηρίξει «Γιάννη Σταθόπουλο» τον οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη δεύτερη Κυριακή ο νυν δήμαρχος κι ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει τόσο «Στα λόγια» όσο και με πράξεις τόσο αυτός όσο και τα στελέχη της παράταξης του ότι είναι «Με το συμφέρον της πόλης κι όχι με αυτό της «Λάμπρος Σαμουρέλης και Σια Ο.Ε».

Το πολιτικό ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι πολύ απλό και λέει: «Τι θα επιλέξει ο Βασίλης Ζορμπάς να κάνει; Να χάσει από την πρώτη Κυριακή ή να το «παλέψει» στην δεύτερη;»… κι σ΄ αυτό το ερώτημα ο νυν δήμαρχος δεν έχει πλέον τα πολιτικά περιθώρια να «Κάνει την πάπια»…

 

 

       

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση