«Έφυγε» ο Χρήστος Τσακόπουλος.

0
Tsakopoulos

Στα τοπικά δρώμενα, ο Χρήστος Τσακόπουλος  υπήρξε από τα πλέον δραστήρια μέλη της παράταξης «Συνεργασίας Πολιτών» του Γιάννη Σταθόπουλου και ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε και συντόνιζε το «Καφενείο πολιτών»,  από το οποίο πέρασαν και συνομίλησαν με τους συμπολίτες μας σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού της σύγχρονης Ελλάδας,  ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε και είχε την επιμέλεια της περιοδικής έκδοσης του εντύπου της παράταξης αυτής με τίτλο «Εν Αγία Παρασκευή».
Τα τελευταία 10 χρόνια, η  αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση που εκδηλώθηκε στο Χρήστο Τσακόπουλο τον εγκλώβισε στο κρεβάτι, αλλά δεν τον κατέβαλε, αφού στο διάστημα αυτό συνέγραψε τρία βιβλία,  τους «Αριστερούς Χαιρετισμούς», το «Όραμα και Πραγματικότητα» και το «Σκέψεις… ατάκτως ερριμμένες»,
Η κηδεία του Χρήστου Τσακόπουλου πραγματοποιήθηκε  στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2015.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
” Ο Χρήστος Τσακόπουλος εντάχθηκε στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια αφιερώνοντας τη ζωή του στις αξίες και τα ιδανικά της. Υπήρξε αγωνιστής της ζωής και παράδειγμα δύναμης για όλους μας, παρά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του”.
Ανιδιοτελής, μαχητικός, εγκατέλειψε μια κερδοφόρα καριέρα πολιτικού μηχανικού για τον Σοσιαλισμό. Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε τη δράση του στην Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση